Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi klavir u Lisinskom

'Pa valjda Grad Zagreb ima za dva nova Steinwaya'

klavir Lisinski
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
28.04.2016.
u 19:16

Pijanist Aljoša Jurinić prvi je jučer u Lisinskom isprobao mogućnosti novog instrumenta koji je Grad platio 120.000 eura. Radi se o prestižnoj američkoj marki Steinway & Sons

- Pa valjda Lisinski nakon šesnaest godina zaslužuje dva nova klavira i valjda Grad Zagreb ima za dva Steinwaya – rekao je jučer gradonačelnik Milan Bandić s pozornice zagrebačke koncertne dvorane.

Prigoda je bila svečanoo predstavljanje novog koncertnog klavira prestižne svjetske marke Steinway & Sons. Prvi virtuozni demonstrator raskošnih zvukovnih mogućnosti novog Steinwaya bio je Aljoša Jurinić, a gradonačelnik je s pozornice, u svom stilu, Ivici Lovriću dao nalog da smjesta pokrene proceduru za nabavku još jednog i obećao da će drugi novi klavir biti u Lisinskom do početka proljeća sljedeće godine.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Trojica zagrebačkih pijanista birala su u Hamburgu, u eruopskoj centrali američke tvrtke Steinway, novo glazbalo za Lisinski. Riječ je o najvećem modelu D. Tri godine pedantnog rada dvjestotinjak majstora potrebno je za izradu svakog takvog klavira, objasnio je zastupnik Steinwaya u Hrvatskoj Mario Kovačićek, direktor tvrtke Piano Centar. Stoga ne čudi i cijena od oko 120 tisuća eura.

Međutim, takvi su klaviri u svjetskim glazbenim institucijama potrošna roba čija se redovita zamjena podrazumijeva, kao i obnova voznog parka bilo koje važne institucije. Stoga je ovako svečano predstavljanje novog instrumenta istovremeno i ozbiljan znak siromaštva i provincijalizma – bilo je mišljenje većine prisutnih. Ali, kad su vremena već takva, svi su isto tako poželjeli da i drugi gradonačelnici, kad su klaviri u pitanju, počnu slijediti primjer zagrebačkog. Osobito oni koji se diče velikom glazbenom i kulturnom tradicijom svojih gradova.

Komentara 8

DU
Deleted user
11:04 29.04.2016.

Bilo bi love samo kada bi na njima svirao Bandić. Ovako će se novac potrošiti "pametnije" za novi BMW.

DU
Deleted user
12:46 29.04.2016.

E nema, to su novi automobili, nove fontane.....Pa još kada Grad kupi nekoliko autobusa de se naši sugrađani iz nekih četvrti ne bi vozili kao (ne)ljudi, kako bi promet bio redovitiji i češći - neće biti ni za toalet papirpir za Ured Gradonačenika, a kamo li za klavire :-))

IN
inbox
14:56 30.04.2016.

napokon da je bandić pametno potrošio naš novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije