Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina Grada Zagreba

Ovo su najčešći razlozi preranog napuštanja škole

20.05.2015., Tribina grada Zagreba, Zagreb - Udruga Pragma i Udruga sudaca za mladez i strucnjaka za djecu i mladez organizirali tribinu o preranom napustanju skola. Lana Peto Kujundzic, Silvijo Struman, Darko Tot.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
21.05.2015.
u 09:30

Problemi koji nastaju zbog preranog napuštanja - takve su osobe manje zadovoljne životom, nezaposlene su...

Udaljenost od škole, siromaštvo, financijski problemi, trudnoća srednjoškolki, zdravstveno stanje, loši obiteljski odnosi... samo su neki od razloga zbog kojih zagrebački učenici napuštaju školu.

O temi "Prerano napuštanje škole" jučer su na tribini Grada Zagreba koja je održana na Kaptolu 27 razgovarali Darko Tot iz Ministarstva obrazovanja, Nedjeljko Marković, predsjednik udruge Pragma i Silvijo Šturman iz Doma za odgoj djece Zagreb, a moderatorica je bila Lana Petö Kujundžić, predsjednica Udruge sudaca za mladež, organizacije koja je, uz udrugu Pragma, okupila stručnjake.

– Problem je što osobe zbog preranog napuštanja škole poslije manje sudjeluju u cjeloživotnom učenju, manje su zadovoljne životom, više ih je nezaposleno jer ne mogu konkurirati na tržištu rada... – istaknuo je N. Marković, a Šturman dodao kako 87 posto onih koji napuste obrazovni sustav to čine u srednjoj školi. Najviše korisnika šalje im Centar za socijalnu skrb, i to podružnice na Trešnjevci, Susedgradu, Sesvetama, Peščenici i Novom Zagrebu.

– Prije dolaska u Centar bili su najvećim dijelom učenici Elektrotehničke obrtničke škole – kaže Šturman, a ravnatelj škole Anto Delač dodaje da surađuju s Centrom tako što tamo šalju nastavnike, a sada neki pohađaju nastavu.

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:11 21.05.2015.

Ranije napuštanje škole=ranije uhljebljenje u Holdingu. Samo malo copy-paste čarolije izrade diplome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije