Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi model

Ovi će katadiopteri u Mesničkoj sad svijetliti stalno

Mesnička katadiopteri
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
30.10.2014.
u 10:44

Duž kolnika obnovljene ulice postavljaju se svjetla koja će, za razliku od dosadašanjih trepćućih, noću raditi stalno, upozoravati vozače na rub nogostupa

Izgledaju isto, ali im je funkcija različita – danas je na kolniku obnovljene Mesničke ulice počela zamjena dosadašnjih katadioptera, koji su svijetlili trepćući, onima stalnog osvjetljenja.

Ostvarenje je to obećanja koje je sada pritvoreni gradonačelnik Milan Bandić dao stanarima i javnosti, nakon njihova ogorčenja osvjetljenjem koje je, umjesto da štiti i noću upozorava sudionike u prometu na granicu kolnika i nogostupa, svojom funkcijom treperenja zapravo samo smetalo.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novih stotinjak katadioptera na solarni pogon stiglo je iz Japana i svijetlit će neprestano. "Nevaljali" trepćući modeli, koji su koštali 200.000 kuna, bit će, pak, postavljeni na najopasnije prometnice i pješačke prijelaze po gradu.

>>U Mesničkoj svaki dan prometni policajci jer nije sigurna za pješake

>>Trepereće katadioptere zamijenit će solarnima koji će svijetliti neprestano

Komentara 8

Avatar Francek007
Francek007
13:41 30.10.2014.

Može li mi netko odgovoriti kako će kamion ralica za čišćenje snijega očititi ulicu ? Obilaziti ta svjetla?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:19 30.10.2014.

Hm, kako je sve više japanaca turista na Gornjem gradu, ima li jače logike da se sada sve potrebe Gornjeg grada dobavljaju iz Japana, kao i ove lampice sa cijenom od 2000 kuna po komadu. Kad netko doma baci kunu bez veze, svi ga ukućani prijeko pogledaju, ali kad se u Gradu, koji je valjda isto nekakvo domaćinstvo, baci 200 tisuća kuna, svi se grohotom nasmijaše. Da ne kažem da kad budu stavljali nove rinzole, jer će to očito nakon prosvjeda stanara i ne izdavanja dozvole od MUP-a biti slijedeće bacanje gradskog novca, bacat će se i ovi novi katadiopteri. I sad mi nek netko objasni tko je tu lud, kad sam ja kao građanin Zagreba tako očerupan, da ni 18 % prireza više neće biti dovolno za megalomane.

TR
Trnjanec
11:12 30.10.2014.

Mogli ste dati djeci iz Tesle, Končara ili Ruđera da bez ikakve naknade prenamijene treptanje u konstantnu svjetlost, a ne da se opet bacaju pare i da opet na tome profitira neki kum. Bogek mili, kaj ste mi vi dotepenci od grada napravili... :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije