Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslikat će metalnu grdosiju

Ovdje će biti najveći grafit u Zagrebu

toplana
Foto: HEP
1/5
18.10.2016.
u 17:15

HEP je raspisao natječaj za likovno rješenje na spremniku visokom 53 metra i širokom 31 metar

Dimnjak visok 250 metara uskoro neće biti jedini prepoznatljiv simbol Toplane na Žitnjaku. HEP Toplinarstvo ondje će, naime, grafitima oslikati 53 metra visok i 31 metar širok metalni spremnik u kojemu se čuva zagrijana para koja se potom prema potrebama ispušta za grijanje radijatora Zagrepčana. Kada se oslika, bit će to najveći grafit u gradu.

Iako je znatno niži od dimnjaka, i spremnik je uočljiv iz nekih dijelova Zagreba. Kakvim će se grafitom oslikati odlučit će se pak natječajem kojim HEP traži najbolje likovno rješenje.

Foto: HEP

Umjetnicima su zadane boje HEP-a, crvena, bijela i plava, uz mogućnost korištenja žute i zelene te nijanse sivog. S druge strane, nisu preporučljive narančasta, ljubičasta i crna, a dopušteni su natpisi.

Prijedlog je i da se koristi LED rasvjeta kako bi grafitima oslikan spremnik bio uočljiv i noću. U natječaju također stoji da naglasak treba biti na atraktivnosti, ali da mora biti jasno vidljiva i HEP-ova stalna briga za okoliš.

Foto: HEP

Cilj je projekta podizanje identitetske, estetske i urbane vrijednosti građevine i pogona te implementiranje kompleksa Toplane u urbanu strukturu grada – naveli su u HEP-u dodavši da će se potom isto rješenje preslikavati na druge objekte Toplinarstva u Zagrebu. •

Komentara 1

DU
Deleted user
00:09 19.10.2016.

Ništa šarati po tome, ovako je ljepše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije