Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova ponuda

Otvoren "beef shop" s mesom biranih pasmina

15.05.2015., Zagreb -  Mesnica Beef shop na krizanju Petrinjske i Senoine ulice. Petar Kresimir Biskup, Miso Pesic, Maja Curavic, Andro Borovecki.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
24.05.2015.
u 15:02

Od 100 kuna za kilogram hamburgera do 290 kuna za kilogram bifteka,

Suvremena mesnica, u kojoj kupci neće dobiti netom odrezani komad mesa zamotan u papir, nakon godinu dana čekanja otvorena je u Petrinjskoj 44. "Beef shop", po ponudi i pristupu mesu, nudi porcionirane komade biranog mesa, a pokrenuo ju je Mišo Pešić, Šibenčanin koji već 30 godina živi u Nizozemskoj. U Hrvatskoj je nastavio posao koji je prije otprilike osam godina pokrenuo u Nizozemskoj.

Trgovina kao vizitka

– Imao sam restorane i bavio se ugostiteljstvom. Zasitio sam se toga i krenuo u posao s biranim mesom. U Nizozemskoj je konkurencija u tom poslu velika, u Hrvatskoj je nema. Posao sam počeo kad je Hrvatska ušla u Europsku uniju. Naravno, moj je osnovni posao suradnja i opskrba restorana, a na trgovinu sam se odlučio jer su mnogi tražili da kupe male količine, a i želio sam ljudima približiti kulturu novog pristupa mesu. Trgovina mi je svojevrsna "vizitka". U Nizozemskoj nemamo trgovinu, već web shop – kaže Pešić koji pola tjedna provodi u Hrvatskoj, a pola u Nizozemskoj.

U Hrvatskoj je zaposlio petero ljudi. Njegov Beef shop trgovina preslika je običaja prodaje mesa na zapadnom tržištu.

– Činjenica je da meso, ako nije riječ o mladoj životinji koja se još doji, mora odležati. Tri ili četiri dana potrebna su da se ocijedi krv kako bi ostalo čisto meso. Naši proizvodi "fermentiraju" 21 dan – objasnio je Pešić.

Od ženskih životinja

Na policama njegovih hladnjaka nudi se odrezak bez kosti (rib-eye), T-bone, bifteci, ramsteci, hamburgeri, carpaccio i tatarski biftek. Cijene su od 100 kuna za kilogram hamburgera, do 290 kuna za kilogram bifteka. Deset porcija carpaccia stoji 140 kuna. Meso je isključivo od ženskih životinja. Mekše je i kvalitetnije. Imaju samo određene pasmine goveda.

– Imamo austrijski simental iz alpskog uzgoja, black angus, američku pasminu s Creekstone farme, wagyu iz Japana, french reck janjeće kotlete iz Novog Zelanda, a uskoro ćemo imati i hamburgere od iberico svinje – najavio je Pešić.

Komentara 10

MB
Marlon Brando
18:36 24.05.2015.

Mjesec dana,i to ti je to majstore.Nakon toga buš moral platiti odvjetnika da ti zatvori firmu,a to bu trajalo otprilike 5 godina plus nameti državi . Uživaj

DU
Deleted user
08:22 25.05.2015.

Mi nemamo hrvatski jezik, već mora biti beef shop? Nice to meat you? Koja malograđanština. Koliko građana će proći pored "beef shopa" a da nemaju pojma što to znači?

DU
dugi
18:24 27.05.2015.

Ma da je barem jedan pozitivan komentar. Ali ne spavaj vraze, ovo je Hrvatska, nedaj boze da netko ovdje uspije I da mu se to prizna. Ako nisra drugo, zaposlio je 5 ljudi koji su do sada bili bez posla. Bravo, nadam se , iskreno da ces uspjeti. A ostali neka I dalje kazu bogu kad im zeli ispuniti zelju , neka mu iskopa oko kako bi susjedu iskopao dva (Susjed dobije duplo sto god ovaj Hrvat pozeli).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije