Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Park Grič

Otkriven zapadni bedem koji je stoljećima građane Gornjeg grada branio od napada

17.10.2014., Zagreb - Arheoloska istazivanja u parku Gric dovela su na povrsinu zapadni bedem starog Zagreba. Uz najavljeno lijepo vrijeme za vikend Zagepcani imaju priliku medju prvim vidjeti ostatke koji su godinama bili nedostupni pogledu. Photo: Patri
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
18.10.2014.
u 08:30

Ne zna se kada bi radovi mogli biti gotovi. No jedno je sigurno – ako se pronađu ostaci, proces uređenja će se usporiti

Nakon što su radnici strojevima uklonili gornji sloj zemlje i počupali korijenje s višestoljetnog obrambenog zida, nekadašnji zapadni bedem konačno je vidljiv.

Dignut će ga u zrak tri metra, a srednjovjekovni ostaci prezentirat će se drugačijim uređenjem parka Grič. Ovo je prva faza uređenja, a u drugim fazama predstavit će se i anžuvinska palača, ostaci groblja, jugozapadna kula te južni bedem starog grada, a koji su ispod površine pronađeni za istraživanja od 2003. do 2008. godine. Arheolozi očekuju da će i u ovim iskapanjima pronaći još grobova.

Ne zna se kada bi radovi mogli biti gotovi. No jedno je sigurno – ako se pronađu ostaci, proces uređenja će se usporiti.

>> Novi izgled parka Grič, preselit će kip "Dječaka"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije