Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi poslovni potez

Otkrivamo u što će Horvatinčić uložiti novac od prodaje Centra Cvjetni

Tomislav Horvatinčić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
06.12.2016.
u 08:09

Hoto grupa poručuje da je u postupku restrukturiranja i da uskoro zasniva partnerstvo s međunarodnim investitorom

Kontroverzni poduzetnik Tomislav Horvatinčić, čini se, diže ruke od zagrebačkog Centra Cvjetni i prodaje ga.

Šestu godinu od službenog otvorenja stambeno-poslovnog kompleksa s podzemnom garažom, na zagrebačkom Preradovićevu trgu, Horvatinčić se povlači 
iz centra Zagreba – barem poslovno.

Pobuna građana

Kompleks protiv kojeg se dio Zagrepčana borio, a čija je gradnja omogućena tadašnjom izmjenom generalnoga urbanističkog plana koja je ujedno otvorila prostor gradnji objekata u dvorištima donjogradskih blokova, dočekat će novog vlasnika, no tko su zainteresirani investitori, Horvatinčićevi ne žele otkriti.

– Društvo Hoto grupa d.o.o. u postupku restrukturiranja svoga poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo s uglednim međunarodnim investitorom. U sklopu tog partnerstva predviđena je i kupoprodaja dijela portfelja naših nekretnina, konkretno dijela kompleksa Cvjetni – kazao je Krešimir Horvatinčić.

U tvrtki su krenuli u restrukturiranje poslovanja, i to nakon što je prije dva mjeseca Tomislav Horvatinčić izazvao još jednu buru u Zagrebu i nagnao građane da pokrenu lavinu optužbi na račun zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i zamjere mu uzurpiranje javnoga gradskog prostora.

Podsjetimo, nakon što je Horvatinčiću u Gradu Zagrebu osigurana dozvola za postavljanje dviju novih terasa za proširenje ugostiteljskog sadržaja, Zagrepčani su se digli na noge – kada nisu uspjeli u prosvjedima prije otvorenja centra, uspjeli su spriječiti montažu dviju vanjskih terasa za novi Horvatinčićev kafić “My Way” u sklopu centra.

Tražit će i nove radnike

Horvatinčić sada Centar Cvjetni daje na prodaju, a u planu mu je potpuno se posvetiti Svetoj Nedelji i novac uložiti u novi centar.

– Posebice ističemo prenamjenu objekta Hoto centar u Svetoj Nedelji u moderan medicinsko-poslovni centar koji će zahtijevati angažman novih ljudskih resursa – kazao je Krešimir Horvatinčić ne otkrivajući detalje novog poslovnog plana. U tvrtki tvrde da posluju uspješno, nadaju se da će tako i nastaviti te da će proces restrukturiranja uskoro završiti.

Što će biti sa 65 djelatnika koji rade za Horvatinčića, a koji su zaposleni i prilikom otvaranja novog kafića “My Way”, tvrtka nije odgovorila. To je za Horvatinčiće poslovna tajna. Kažu samo da će centar u Sv. Nedelji zahtijevati angažman novih djelatnika.     

>> Tomislav Horvatinčić prodaje Centar Cvjetni

Komentara 37

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
08:39 06.12.2016.

Plaćeni oglas višestrukog ubojice?

Avatar R & I
R & I
08:27 06.12.2016.

Covjek zvani, "killer", koji bi mogao slobodno otvoriti pogrebno poduzece s obzirom koliko je ostavio mrtvih I zivota iza sebe

DU
Deleted user
08:16 06.12.2016.

U nadoknadu zrvama njegovih voznji po cesti i moru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije