Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
taekwondo

Osvojila povijesnu medalju: “Ovo srebro je za mog bolesnog djeda”

Srebrna medalja
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
19.09.2014.
u 15:00

Tijekom finala protiv Kineskinje u Azerbajdžanu razmišljala je samo o djedu koji boluje od raka gušterače

Borba je trajala nekoliko minuta. Nije dopustila, kaže, da je savlada strah. Bila je uzbuđena, dovitljiva i spretna. Borila se kako je najbolje znala. Na kraju se i zasluženo popela na postolje.

Paola Strašćek ima tek 14 godina, a u srpnju je u Azerbajdžanu osvojila prvu povijesnu kadetsku medalju za Hrvatsku u taekwondou.

Puno joj znači

Cijelo je vrijeme u finalnoj borbi, dodaje, razmišljala o svome djedu Krsti koji je nedavno obolio od raka gušterače.

–Uvijek je pratio moje sportske uspjehe. Zajedno smo gledali neke borbe i komentirali pokrete. Puno mi znači i ne znam koliko mu je još života ostalo zbog bolesti. Želim da bude ponosan na mene i ovu svjetsku srebrnu medalju posvećujem upravo njemu - istaknula je uspješna, ali skromna mlada sportašica Paola.

U finalu se borila s Kineskinjom Chen Jeih Die, a ljubav prema taekwondou naslijedila je od oca Darija Strašćeka.

Želi na Olimpijske igre

Trenira od prvog razreda osnovne škole, pa u šali dodaje kako vršnjaci od početka znaju da je ne smiju gnjaviti jer ih sve može savladati borilačkim pokretima. Članica je uspješnog kluba Jastreb i trenira, ističe, svaki dan po minimalno sat i pol.

–Stignem se posvetiti svim obvezama. Škola ne pati zbog treninga. Osim sporta, zanima me i gluma, pjevanje, te ples - istaknula je, dok je ponosni otac Dario dodao kako je Paola, inače, višestruka hrvatska prvakinja.

Njezina je spavaća soba puna osvojenih medalja s raznih natjecanja. Sljedeći je cilj, kaže, plasirati se na Olimpijske igre.

–Nadamo se Tokiju 2020. godine. Dotad ćemo uporno trenirati. Sad treba izbalansirati sve, jer je ona ipak tinejdžerica, dolazi vrijeme izlazaka i dečkiju... Vidjet ćemo - kazao je Dario Strašćek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije