navigacija ZG Vijesti 60
Olakšanje za građane

Zaboravite Petrinjsku i Heinzelovu! Osobne, putovnice, vozačke sada možete izvaditi na još tri mjesta u Zagrebu

Cilj otvaranja novih šaltera je građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U tri zagrebačke policijske postaje, na Črnomercu, u Dubravi i Novom Zagrebu, otvoreni su novi šalteri za upravne poslove. Na ovim šalterima građani će moći obavljati poslove u vezi prebivališta i boravišta, te izdavanja osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola, kako bi se rasteretili uredi PU Zagrebačke u Petrinjskoj i Heinzelovoj ulici. 

Šaltere je danas otvorio ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić  istaknuvši kako je cilj građanima koji žive u udaljenijima dijelovima Zagreba omogućiti da obave pojedine upravne poslove u policijskim postajama na čijem području žive.

Orepić je novinarima izjavio da se već 25 godina oko 3000 zahtjeva dnevno slijeva u Petrinjsku i Heinzelovu, pa je sada napravljena disperzija tih zahtjeva na još tri mjesta. MUP i policija se kroz reorganizaciju i prostornu prilagodbu "približavaju građanima", kaže Orepić, jer Policijskoj postaji na Črnomercu gravitira 150.000 ljudi.

"Na upit o najavama mogućih navijačkih nareda na skoroj utakmici Hrvatska - Ukrajina, ministar je poručio kako će MUP učiniti sve što je moguće i u skladu sa zakonom. "Taj sportski događaj je veliki sigurnosni izazov, ali mi ćemo napraviti što je moguće u okviru zakonskih procedura da zaštitimo javni red i mir", rekao je Orepić.

> > I bicikliste u vozačku školu ako već nemaju dozvolu za automobil ili motor

> > Pogledajte koliko ćete od danas plaćati pristojbe za putovnice, vozačke dozvole, registracije...

Ocijeni:

1 2 3 4 5

4 (26 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

12
Registracija
 • Spezispezi Spezispezi

  20.03.2017 u 15:04h

  Vlada uvela internet. Epohalno otkriče. Heinzelova je do sada bila zakrčenija od Petrinjske, pa je očekivati da će čekanje biti produljeno s pola na cijeli dan. Fast food restorani već love pozicije za gladne čekače. Normalna država to radi tako što ti pošalje dokumente na kućnu adresu u roku odmah. Kod nas još traže potvrdu o odjavi s ranijeg prebivališta, jer nisu uvezani. Potvrde možeš i doma štancati, nitko ih ne provjerava, bito je da ima POTVRDA. Živjele potvrde !!!
  12 80% 3
 • Mukowsky Mukowsky

  20.03.2017 u 14:56h

  Dajte adrese!!!!!!!!!!!!!!
  11 100% 0
 • Ivan Kantoci Ivan Kantoci

  20.03.2017 u 15:02h

  Dok se drugdje u svijetu sve to obavlja na šalterima u općini stanovanja u Hrvatskoj se još uvijek to obavlja u policijskim postajama. Još smo uvijek izgleda u komunizmu!
  10 100% 0
 • ninj@

  21.03.2017 u 20:53h

  čestitke, trebalo im je samo 25 godina. za 25 godina očekujem da će se svi zahtjevi moći predati i putem novog izuma - interneta.
  1 100% 0
 • planed planed

  21.03.2017 u 07:15h

  U Gospic..iz Novalje,.. listopadu 2016 smo registrirali osobno vozilo sa njemackih na HR tablice. Nakonstotine km ,izgubljenih sati,placanja,...Sad jos traze dodatnih 20 kn bija bi Mi dali potvrdu o zadrzanim i jos uvik ne ponisten im reg. tablicama. Po biljege opet üjesice 500m,tamo vamo.. U Njemackog ne mogu od javit Auto bez tablica!!Obrnuto, moj ein je svoj Auto iz HR i motor, registrira ui sve sredija za dva sata - u Njemackog Büro za gradjane. ..Supruga dobiva postu od Suda uPagu na staru Adresu koju je promjenila prije 6 godina Bez komentara!
  1 100% 0
 • davorek1 davorek1

  20.03.2017 u 18:27h

  Kompjuteri...internet...umrežavanje...OIB... Sve postoji i funkcionira, ali mi i dalje moramo po famozne potvrde. Ili po štambilj u prometnu! I onda "fali jedan papir"! A taj papir oni sami mogu provjeriti, samo ako su umreženi. Ali jednostavnije je otvoriti par novih šaltera, hebo informatizaciju i mreže...
  4 57% 3
Pregledaj sve komentare
Pogledajte još
Zračna luka Franjo Tuđman
Atraktivna i moderna rasvjeta vizualno privlači ali i usmjerava putnike

5.000 rasvjetnih tijela za impozantnost najmodernije zračne luke u regiji