Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ ivan merz

Osmogodišnjaci žele školski orkestar, a nemaju instrumente

28.01.2015., Zagreb - U Osnovnoj skoli Dr. Ivan Merz nastavnici Vibor Lisjak i Miso Basic organizirali su akciju prikupljanja instrumenata za malu skolu muziciranja za svoje ucenike. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
08.02.2015.
u 14:00

Učitelji glazbene kulture pokrenuli akciju za nabavu instrumenata da osnuju školu glazbe. Treba im set bubnjeva i bas pojačalo

Na hodniku ili u dvorištu škole, za vrijeme velikog odmora, zasviraju gitaru, a ponekad i zapjevaju. Vesela je to, kažu, škola u koju idu talentirani mali glazbenici.

Najveća im je želja oformiti školski orkestar. No, nemaju dovoljno instrumenata. Zato su učitelji Osnovne škole "Dr. Ivan Merz" preuzeli stvari u svoje ruke. Mladi učitelji glazbene kulture Vibor Lisjak i Mišo Basić pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za nabavu opreme kako bi osnovali malu školu muziciranja.

– Jako su zainteresirani za glazbu i želimo iskoristiti potencijal te djece. Škola, nažalost, nema novca za nove instrumente, pa se nadamo da će nam netko pomoći ili novčanom donacijom ili ako se želi riješiti rabljenih instrumenata – istaknuo je učitelj Vibor Lisjak te dodao da im prvenstveno treba set bubnjeva i bas pojačalo.

Malim gitaristima uzor je, kažu, Jimi Hendrix.

– Gitara je odlična, jer ima dobar ritam i u tri akorda možeš odsvirati pjesmu – jednoglasno su istaknuli Matej (8), Dominik (10) i Niko (10), dok su Marko (8) i Nikola (8) dodali kako im je najbolje to što se gitara može zasvirati u društvu.

U školi žele što više učenika potaknuti na umjetnost.

– To ih zbližava, a i potiče na toleranciju prema različitome. Nadam se da ćemo uspjeti u namjeri i konačno osnovati taj orkestar o kojem već dugo sanjamo – rekao je Zvonko Piljek, ravnatelj OŠ "Dr. Ivan Merz".

U školi će, kažu, uskoro pokrenuti projekt koji su nazvali "dnevna soba". Radi se o prostoru za opuštanje, čitanje, svirke i slično.

– U toj će sobi biti fotelje, televizor, knjige, instrumenti i slično. Želimo da se učenici u školi osjećaju što ugodnije i da svoje talente mogu izraziti na pravi način - rekao je učitelj Vibor Lisjak.

Komentara 3

VE
verica2
21:58 07.02.2015.

A da ste napisali gdje se škola nalazi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije