Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najčitateljica

Osmašica u godinu dana pročitala čak 248 knjiga

KGZ
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
19.03.2015.
u 21:30

Maja Mazarekić ima 14 godina i rekorderka je Knjižnica grada Zagreba.

Čak 248 knjiga prošle je godine pročitala 14-godišnja Maja Mazarekić čime je zaslužila titulu najčitateljice Knjižnica grada Zagreba (KGZ).

 

–Čitam kad imam vremena, svaku večer, u autu na putu do škole, pod reklamama dok gledam televiziju – rekla je osmašica koja je ostvarila najbolji rezultat od kad se natječaj provodi, a trend popularizacije knjiga vidljiv je i kod ostalih učenika, ali i većine Zagrepčana. U Knjižnice grada Zagreba učlanjen je tako svaki šesti građanin koji u prosjeku pročita šest knjiga godišnje, što je iznad hrvatskog prosjeka.

 

I samu je rekorderku iznenadilo koliko je knjiga pročitala, a zbog njenog su joj uspjeha u Knjižnici grada Zagreba danas uručene i nagrade - besplatna članarina u knjižnici do 18. godine, tablet, tečaj brzog čitanja i, naravno - knjige.

Komentara 3

SL
sljiva
07:42 20.03.2015.

brao mala!

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:20 20.03.2015.

Posuditi ću ja 300 knjiga a neću ih pročitati ;)

DU
Deleted user
01:39 20.03.2015.

Svaka joj cast samo sto joj to nista ne vrijedi jer nije niti jednu procitala u savskoj nasuprot satora. Danas je to moderno 😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije