Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Previše učenika

OŠ Savski gaj jedina u Zagrebu radit će u čak tri smjene

30.05.2015.
u 09:30

Školski sat skratit će na 40 minuta kako bi organizirali nastavu za 800 đaka, od kojih 150 prvašića

Cilj Grada Zagreba već je poznat – da se nastava u svim osnovnim školama odvija u jednoj smjeni – poručuju tako iz Gradskog ureda za obrazovanje. No, u Osnovnoj školi Savski gaj za jesen se priprema rad u čak tri smjene.

Vapi za obnovom

Kako kažu roditelji škole na Remetinečkoj cesti, kojoj gravitira pet većih kvartova (Savski gaj, Remetinec, Jaruščica, Lanište i Blato), u prve će se razrede upisati 150 učenika, dok će njih sto završiti osnovnoškolsko obrazovanje. Računica u školi s više od osam stotina učenika jasna je – dva su razreda viška.

– Organizirat ćemo međusmjenu, koju će pohađati četiri razreda. Mjesta za sve nemamo, učionice izmisliti ne možemo i stvar je, zapravo, vrlo jednostavna – potvrdio je ravnatelj Osnovne škole Savski gaj Matija Bajić te dodao kako će nova organizacija skratiti i školski sat, koji će u školi trajati 40, umjesto 45 minuta.

Cjelodnevni boravak za školarce na taj se način, također, neće moći organizirati, a što djecu iz OŠ Savski gaj, objasnio je predsjednik Vijeća roditelja Jakob Jukić, stavlja u nepovoljniji položaj u odnosu na ostale zagrebačke đake.

– Škola je specifična i po tome što je pohađa 57 učenika s posebnim potrebama. Učitelji moraju odvojiti vrijeme i za njih, što je logično, a rad će se otežati smanji li se trajanje sata te uvede međusmjena – kazao je Jukić te dodao kako je škola dograđivana prije sedam godina, ali i te su kapacitete, budući da joj gravitiraju uglavnom "mlada naselja", prerasli. Također, rekao je, škola vapi za obnovom.

– Toaleti nemaju vrata, ne postoje kabineti, a oprema je zastarjela – objasnio je predsjednik Vijeća roditelja, dok je ravnatelj Matija Bajić istaknuo i dotrajalu dvoranu u kojoj su njegovi učenici, ponosno je ispričao, ipak uspjeli marljivo trenirati i postati državni prvaci.

Grad: To se neće dogoditi

– Škola svake godine postiže odlične rezultate i želimo samo omogućiti da oni budu što bolji – rekao je ravnatelj.

– Tri smjene neće se dogoditi – odlučan je gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić.

– Iako će se točan broj upisanih učenika, kako za OŠ Savski gaj tako i za sve ostale osnovne škole u našemu gradu, znati tek nakon provedenih upisa sredinom lipnja 2015. godine, organizacija odgojno-obrazovnog rada zasigurno neće zahtijevati rad u tri smjene ni u jednoj školi – rekao je Lovrić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije