Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi koncert mini-sezone vrhunske klasike na Opatovini

Opatovina poletila od saksofona do zvijezda

Glazba na kvadrat
Foto: PR FOTO
1/2
22.05.2015.
u 15:39

Program su izvela dva kvarteta sastavljena od probranih studenata iz klase prof. Nestorovića koji , sudeći po ovacijama publike koja je uprkos lošem vremenu do posljednjeg mjesta ispunila art caffe Potepuh

U nastavku Glazbe na kvadrat – besplatne mini-koncertne sezone vrhunske klasike na Opatovini , prošlog četvrtka posjetitelji su uživali u programu pod nazivom 'Od saksofona do zvijezda' kojeg je pripremio ikona hrvatske saksofonističke scene Saša Nestorović. Program su izvela dva kvarteta sastavljena od probranih studenata iz klase prof. Nestorovića koji , sudeći po ovacijama publike koja je uprkos lošem vremenu do posljednjeg mjesta ispunila art caffe Potepuh, mogu očekivati blistavu profesionalnu karijeru.

Kvartet Chameleon u sastavu Krešimir Kottek, sopran saksofon; Dominik Grgić, alt saksofon;  Ana Kovačić, tenor saksofon i Luka Prelas, bariton saksofon; izveo je skladbe Claude Pascala i Herbie Hancocka, dok je kvartet Windiano u sastavu Antonija Mikas , flauta; Lucija Hrašćanec, alt saksofon; Lovre Lučić, bas klarinet i Ivan Galić, klavir; nastupio sa kompozicijama W.A.Mozarta i Dubravka Detonia.

Slijedećeg četvrtka nova glazbena poslastica

Slijedećeg četvrtka (28. svibnja) publika će moći u živati u poslastici pod nazivom Operni suveniri, a na programu će biti operne parafraze na teme iz francuskih i talijanskih opera Verdija i Bizeta iz pera najslavnijih virtuoza flaute i oboe 19. stoljeća poput Demerssemana, Dopplera i Pascullija. Komorni trio čine naši proslavljeni umjetnici Renata Penezić (flauta), Branko Mihanović (oboa) i Mario Čopor (klavir), ujedno i profesori na Muzičkoj akademiji.

Inače, iza imena Glazba na kvadrat krije se veliki projekt glazbene škole za odrasle koji se u krugovima naših vrhunskih glazbenika priprema već nekoliko godina. Koncerti na Opatovini, koji kao izvođače okupljaju kremu domaćih klasičnih glazbenika, namijenjeni su tako prije svega njenoj promociji kroz neposrednu interakciju budućih profesora i polaznika. Više o programu 'mini sezone vrhunske klasike' koja traje do kraja lipnja možete pronaći na Facebook stranicama partnera projekta – art caffea Potepuh, kao i same Glazbe na kvadrat.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije