Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Siniša Jembrih

On je novi zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb

Siniša Jembrih
Željko Lukunić/PIXSELL
05.10.2015.
u 13:31

Na natječaj je pristiglo deset kandidatura za čelno mjesto u vatrogastvu. Pobijedio je dojučerašnji šef postrojbe Dubrava

Siniša Jembrih novoizabrani je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Njegovo imenovanje rezultat je završenog javnog natječaja, a iskusni operativac kao najbolji izabran je među desetak kandidata.

Njegov izbor, kako neslužbeno doznajemo, nije preveliko iznenađenje - u Javnoj vatrogasnoj postrojbi zaposlio se 1995. godine i od tada se po dužnostima uspinje u profesionalnom vatrogastvu: od voditelja vatrogasne grupe, voditelja odjeljenja do zapovjednika Vatrogasne postaje Dubrava.

U stručnoj je javnosti cijenjen - jedan je od rijetkih vatrogasaca u Hrvatskoj koji je u inozemstvu održavao predavanja. Dapače utemeljitelj je “Obuke u simulatoru plamenih udara” specijalnosti za gašenje požara u objektima, koja je postala izvozni proizvod hrvatskog vatrogasnog znanja, što je rezultiralo činjenicom da su trening centri u Austriji, Francuskoj, Bosni i Hercegovini te Saudijskoj Arabiji napravljeni upravo prema tom modelu.

– Postrojba funkcionira i dalje smo na usluzi svima kojima je naša pomoć potrebna. I dalje radimo na našem zajedničkom projektu jedinstvenog vatrogastva Grada Zagreba i zajedničkog rada dobrovoljaca i profesionalaca kao i bolje suradnje sa svim snagama zaštite i spašavanja u Gradu Zagrebu i Hrvatskoj– tek je kratko poručio ne želeći komentirati ništa drugo, kaže, tek je imenovan.

Jembrih je i dugogodišnji speleolog, ali i instruktor u internacionalnom timu “Heavy rescue Germany” koji se bavi spašavanjem kod prometnih nesreća autobusa i teretnih vozila. U svome životopisu upisuje i još jedno članstvo - ono u  njemačkom timu za spašavanje “@fire”.

Komentara 1

Avatar TAJSAM
TAJSAM
14:32 05.10.2015.

Pa i on če ostati dugo onoliko koliko mu je jaka kičma. Kad se više ne bude mogao savijati i klanjati oko politike i njega ča zamjeniti kao i one prije njega a i one poslije njega. U svakom slučaju želim mu dobro zdravlje i svako dobro. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije