Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lektira nije bauk

Omiljena književnica objasnila im je zašto treba čitati, jer će im to donijeti petice

Sanja Polak
22.05.2015.
u 07:30

Susret učenika iz OŠ Ivan Benković Dugo Selo s književnicom Sanjom Polak na Zagreb Book Festivalu

Učenici trećih razreda Osnovne škole Ivan Benković iz Dugog sela jučer su se na Zagreb Book Festivalu u Muzeju za umjetnost i obrt susreli s književnicom Sanjom Polak. Omiljena književnica, inače učiteljica u zagrebačkoj OŠ Davorin Trstenjak, objasnila im je zašto je potrebno čitati lektiru, motivirajući ih da će im takva aktivnost donijeti sve petice.

–Baš i ne volim čitati lektiru - rekao je Antonio Marić iz 3.a, unatoč tome što ga, kaže, i roditelji potiču da što više čita, no njemu je to i dalje, reći će bez srama, dosadno.

Matea Rupčić iz istoga razreda, s druge strane, priznaje da je dosad pročitalo jako puno i da joj ide tečno i lako.

– Jako volim čitati i dosad sam pročitala i napisala sve lektire. Najdraža mi je lektira Dnevnik Pauline P. pa sam bila jako uzbuđena što idemo na susret s književnicom koja ju je napisala.

Da je za djecu potrebno pisati zanimljive tekstove kako bi ona barem 15 minuta dnevno provela čitajući, smatra književnica Sanja Polak te dodaje kako čitanje ne bi trebalo biti dosadno nikome tko razvije vještinu čitanja. Sama je, kako kaže, pohađala OŠ Dragutina Tadijanovića u Stenjevcu i kao dijete se sjeća da je uvijek bilo teško bilo što i započeti čitati.

–Treba ustrajati na tome da roditelji djeci usmjeravaju pažnju na knjigu jer ona obogaćuje dječji razvoj - tvrdi književnica te naglašava da bi društvo trebalo afirmativno govoriti o lektiri pa će je i djeca lakše usvojiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije