Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica mature

Okupe se i dvaput godišnje, složni su kao i prije 60 godina

Obljetnica mature
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/3
24.10.2014.
u 14:00

U vrijeme studija družili su se na plesnjacima, a nije im teško na druženja dolaziti ni iz Kanade ili Švicarske

Uz pjesmu, viceve te prepričavanje veselih anegdota bivši učenici 8.b razreda IX. mješovite gimnazije druže se redovito već – 60 godina.

– Toliko smo bili složni da se nakon mature gotovo ništa nije promijenilo – kažu stari prijatelji i objašnjavaju da su se u vrijeme studija nalazili na plesnjacima, a nakon toga tradicionalno, jednom godišnje, na pizzi.

Ipak, s vremenom im je i to postalo prerijetko pa sada organiziraju dva druženja godišnje, u proljeće i jesen.

– Ostali su razredi izgubili kontakt, ali mi se toliko volimo da se ne bismo mogli prestati družiti – objašnjava Ankica Bičanić koja se i dalje radije predstavlja kao Juca jer je to nadimak koji su joj upravo kolege nadjenuli. Dodaje da ni udaljenost nije problem za dolazak na obljetnice pa tako ona redovito putuje iz Kanade, a ima i onih koji dolaze iz Švicarske i Slovenije.

Kroz razgovor s učenicima generacije koja je maturirala 1954. godine, među kojima je i poznati pjevač Marko Novosel, prisjeća se najdražih trenutaka.

– Jedan je kolega nekoliko puta pokvario struju da bi nas navečer pustili iz škole – smije se Juca tome kao da je jučer bilo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije