Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuda izjave

'Oduzmite Bandiću titulu počasnoga građanina Sarajeva'

Milan Bandić Sarajevo
Foto: Zvonimir Ćorić
12.03.2014.
u 15:04

Direktor Instituta za istraživanje genocida iz Kanade poziva da se zagrebačkom gradonačelniku oduzme titula počasnog Sarajlije, zbog njegove izjave da bi Hrvati u BiH trebali imati svoj, treći entitet. - To je uvredljivo za sve žrtve agresije na BiH i napad je na cjelovitost zemlje i neprijateljsko uplitanje u unutarnje stvari, drži Emir Ramić

Ako je vjerovati navodima Instituta za istraživanje genocida (IGC)  iz Kanade, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću trebalo bi oduzeti titulu počasnog građanina Sarajeva, glavnog grada BiH.

On je to, kako piše Klix.ba, "zaslužio" nedavnom izjavom kako bi Hrvati trebali dobiti svoj entitet unutar BiH.

- Bandićevu izjavu smatramo neprihvatljivom i uvredljivom za žrtve agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocida nad njenim građanima. Njegova podrška osnivanju trećeg entiteta u BiH koji bi, kaže, Hrvatima omogućio ravnopravniju ulogu u BiH, žrtve i svjedoci agresije i genocida u BiH, ali i mnogi prijatelji te zemlje u Kanadi i SAD-u doživljavju kao atak na suverenitet, teritorijalni integritet, nezavisnost i jedinstvo države - upozorava direktor IGC-a Emir Ramić i poručuje da je Bandićev komentar "neprijateljsko uplitanje u unutarnje stvari BiH".

Zbog toga on traži da se poništi odluku o proglašenju Milana Bandića počasnim građaninom grada Sarajeva, prenosi Klix.ba.

>>Nadam se da će BiH uskoro biti sastavljena od tri entiteta

Komentara 7

KR
KroničarHr
15:49 12.03.2014.

I ja bih mu oduzeo to "priznanje", ali ne iz navedenih razloga. Postati pocasnim gradjaninom Sarajeva koje je postalo iskljucivo sjediste bosnjacke iskljucivosti, gotovo antihrvatske histerije i kapitulantstva pred Srbijom i njenim satelitom u BH, moze samo hrvatski politicar -bez karaktera. Oduzeo bih mu to zbog nedostatka karaktera i samopostovanja. Bandic je klasican pandan Mesicu u svakom pogledu, za cije politicke uspjehe uvjerljivo najvise zasluga nosi animozitet gradjana prema njegovim suparnicima, cime je obiljezena njegova karijera. Covjek uzjasio negaciju i nosi ga.

C6
crni 6
16:13 12.03.2014.

Ima li tko pametan da objasni tim bošnjacima da Bosna nije država napravljena po principu npr. Njemačke,Rusije,Francuske(jedan većinski narod),već je napravljena kao Švicarska,dakle u teoriji to bi trebalo bit i bolje i ljepše mjesto za život,jer se mješa i krv i običaji isl.

Avatar Feniks
Feniks
15:33 12.03.2014.

Bandić je ovaj put u pravu ma što unitaristi mislili. Zanimljivo da im Dodikova država u državi ne smeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije