Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tanji proračun

Odustali od gradnje fontana i rekonstrukcije Dolca

24.08.2014., Zagreb - Kisni oblaci iznad grada pretvorili su u kratko vrijeme lijep i suncan dan u sumrak. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/4
21.11.2014.
u 08:30

Iako je za obnovu tržnice na Kvatriću ove godine planirano pola milijuna kuna, u proračunu za 2015. godinu novca za to nema

Iduće godine ulagat će se manje u gradnju objekata, ali i u komunalnu infrastrukturu. Proračun za 2015. tanji je od ovogodišnjeg za 450 milijuna kuna. Zbog toga će izostati i neki gradski projekti koje je najavljivao gradonačelnik Milan Bandić. Tako se u proračunu ne spominju projekti koji su se trebali financirati isključivo novcem građana, ali i oni čija je subvencija trebala doći iz fondova EU.

Iako je još lani gradonačelnik najavio obnovu maksimirskog stadiona kao i to da će sanacija biti dovršena do kraja 2015. godine, taj se projekt ne spominje u budžetu za iduću godinu. Očito neće biti ništa ni od gradnje kongresnog centra koji je do 2016. godine trebao bit dovršen jer je za taj projekt osigurano tek 50 tisuća kuna.

Najavljena rekonstrukcija najstarije gradske tržnice na Dolcu, koja uključuje gradnju podzemne garaže, također nije navedena u novom prijedlogu proračuna, a za obnovu tržnice na Kvaternikovu trgu, za koju je u 2014. bilo predviđeno potrošiti 300.000 kuna, iduće godine ne planira se potrošiti ni kuna, što bi značilo da se od tih projekata, barem u 2015. – odustalo.

>> Za 30 milijuna kuna grade se još tri fontane

>> Samo za božićno ukrašavanje više od 500.000 kuna

Komentara 13

2X
2Xgeneral
10:54 21.11.2014.

trebali bi izgraditi koju fontanu u remetincu kako bi miki bio opušteniji kada će provoditi vrijeme šetajući

BV
Bijela Vrana
11:00 21.11.2014.

gradjani bi trebali slaviti da je kraj megalomanskom divljanju i urbocidu koji je u Zagrebu sustavno provoden

MT
mtintilinic
10:27 21.11.2014.

Ajde konačno da smo dočekali i kraj te Bandićeve graditeljske megalomanije. Zagreb treba biti grad po mjeri čovjeka, a ne njegova privatna Welthauptstadt Germania... Sad će se možda početi po Zagrebu graditi sa smislom i mjerom - i prema mogućnostima proračuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije