Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Preradovićevoj se otvara Gentleman Jack's Barber Shop

Od sutra se družimo sa super ekipom u brijačnici

04.11.2015., Zagreb - Tomo Ricov u Gentleman Jack's Barber Shop, prvoj pop-up brijacnici uredjenoj u stilu 50-ih koja ce svoja vrata otvoriti i ove godine. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
05.11.2015.
u 12:26

Na šišanje i brijanje uz piće, dobru glazbu i čitanje novina možete do 5. prosinca. Ostavljaju se dobrovoljni prilozi koje će donirati Hrvatskoj ligi protiv raka

Oživljavanje tradicionalnih druženja u brijačnici, prostoru s jakim vintage štihom, umjesto u kafićima, i ove je, druge godine zaredom, misao vodilja ponovnog otvorenja Gentleman Jack's Barber Shopa u Preradovićevoj 17.

Movember kampanja

Sa šišanjem i brijanjem, koje će svi posjetitelji plaćati dobrovoljnim prilogom, ponudom pića i prije svega dobrim raspoloženjem počet će se već sutra, a Zagrepčani koji žele osjetiti štih brijačnica 30-ih, 40-ih i 50-ih godina to će imati priliku iskusiti sve do 5. prosinca.

– Ideja se zapravo temelji na dva aktualna trenda, porastu zanimanja za vintage kulturu i nestanku klasičnih brijačnica u Zagrebu. Barber Shop naš je odgovor na oboje. Pop up brijačnica koja je otvorena na mjesec dana želi podsjetiti kako je davnih godina upravo to mjesto bilo središte društvenog života za muškarce te se priključiti trendu povratka retro stila u modu – kaže organizator Tomo Ricov.

Radno vrijeme brijačnice bit će od ponedjeljka do petka od 17 do 23 sata, subotom od 10 do 12 te od 20 do 23 sata, a Barber Shop i ove će godine podržati globalnu humanitarnu kampanju Movember, čiji je cilj podizanje svijesti o muškim bolestima. Dobrovoljni prilozi prikupljeni kroz mjesec dana šišanja i brijanja bit će donirani Hrvatskoj ligi protiv raka.

U retro trendu

– Gentleman Jack's Barber Shop predstavlja brijačnicu kakve su nekada bile u gradu, pravi muški prostor i mjesto druženja. Sjajna ekipa iz frizerskih salona i ove će nam se godine pridružiti te pružiti usluge šišanja i brijanja, za potpuni doživljaj svaki će dan glazbu puštati DJ-i, a posjetitelji će moći popiti piće, čitati novine, družiti se ili samo uživati u atmosferi – ističe Ricov.

Prostor je pak uređen u suradnji sa scenografom Nedjeljkom Mikcem Cakom. Kombinirani su različiti vintage stilovi, a korišteni su stari stolci, ormari, lampe i okviri, kao i brojni detalji – britve, škare, češljevi, sušila za kosu...

Komentara 1

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:29 05.11.2015.

Kako je moguće otvorit frizerski salon u sklopu lokala neka mi neko objasni, koliko je meni poznato to je zakonski nemoguće, jer ne postoji takva uredbom određena djelatnost, uostalom nemoguće je da prođe sanitarnu inspekciju, dlake lete na sve strane,, al pošto su u pitanju dičica vrlih skojevaca a pogotovo kad su povezana sa leglom zampovaca i tzv nevladinim udrugama sdp-a sve je moguće, pa i kafiđić u sklopu frizerskog salona, a sve pod krinkom nekakve tamo kasice za pomoć oboljelima, osobno mislim da to i nije tako loša ideja podržavam ju al kako je to moguće ostvarit i dobit dozvolu samo određenim nakupinama društva a hrvatima nije, ajmo manjine objasnite nam to malo.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije