Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova zona

Od sutra počinje naplata parkiranja na Gornjem gradu

Parking
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
27.11.2014.
u 10:00

Stanari će imati povlaštenu kartu, a svi ostali koji žele parkirati na Gornjem gradu morat će platiti 500 kuna za dnevnu kartu

Iscrtavanje parkirališnih mjesta bijelom bojom na Gornjem gradu, što pak znači da na njima mogu parkirati svi, počelo je jučer, a od petka bi na snagu trebao stupiti i novi pravilnik koji predviđa nove cijene, ali i nova pravila za vozače s Gornjeg grada.

Tako su stanarima koji su dosad mogli rezervirati parkirališno mjesto, na kućne adrese iz Gradskog ureda za promet poslane obavijesti da na to više nemaju pravo, no i informacije o tome da mogu kupiti povlaštene karte za novu, takozvanu plavu zonu ili zonu 1.1.

– Mi koji imamo prebivalište na Gornjem gradu, prema odluci dogradonačelnice Sandre Švaljek, sada imamo povlaštene karte, no mjesta nas ne čekaju – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Gornji grad Roman Lalić.

Cijena povlaštene godišnje karte koju će moći kupiti samo oni koji žive na Gornjem gradu je 1320 kuna, a svi oni pak koji budu htjeli parkirati na nekom od mjesta morat će platiti dnevnu kartu od 500 kuna.

– Zagrebačke ceste sada brišu žute crte, nakon čega će Zagrebački parking preuzeti dežurstvo na Gornjem gradu. To znači da svi oni koji nemaju povlaštenu kartu za plavu zonu moraju platiti 500 kuna. Htio bih upozoriti građane da o tome vode računa jer će se kažnjavati početi, prema mojoj pretpostavci, od ponedjeljka – upozorio je Lalić te dodao da režim naplate na Gornjem gradu vrijedi od 0 do 24 sata, a ne kao u drugim zonama.

Prema novom pravilniku, od petka bi trebala početi i naplata parkiranja na Bundeku te u ulicama Damira Tomljenovića-Gavrana (sjeverna strana, između V. Holjevca i SR Njemačke) te u Ulici SR Njemačke (prvih 100 metara od Ulice D.T.-Gavrana) koje ulaze u drugu zonu. U treću zonu pak ulazi parkiralište na Jarunskoj cesti (istočna strana sportskog parka Mladost) te Ulica Trnjanske Struge VI. (od Hypo centra do ulice Prisavlje).

Od istog dana vrijedi da stanari Langova trga, Dežmanova prolaza, Gundulićeve od Ilice do Masarykove, Streljačke, Tomićeve, Masarykove, Mesničke i Varšavske mogu koristiti javnu garažu Tuškanac za 110 kuna mjesečno.

Komentara 7

GZ
gro-zni
11:17 27.11.2014.

Molim lijepo da se isto tako uvede i za donji grad .Ne mora biti 500 kn. neka bude 250 kn . Zašto bi jednima bilo osigurano parkiranje u bližoj okolici mjesta stanovanja a drugima ne .Treba biti za sve istoo po čemu su stanari gornjeg grada više vrijedni od ostalih veći problem imaju s parkiranjem stanari između trga bana J.J. i glavnog kolodvora tokom cijelog dana a pogotovo u večernjim satima od 20-24 sata .

Avatar maxist
maxist
15:40 27.11.2014.

lijepo je dao savjet Bandić "kome je život u Zagrebu skup nek seli! " (pa makar 10 generacija živjelo tu) A imaju oni koji su jučer na vagonu s vuglenom dohajbali po "svoj ratni plijen"...........

PA
parasa
15:30 27.11.2014.

1320 Kuna godišnje je o.k, ali za građane koji ne stanuju 500.-- Kuna/dnevno je pljačka na treću. Na pr. Njemačkoj (u Munchenu) u centru grada godišnja karta je 30.- Eura za stanare koji u tom dijelu grada stanujui, inače su "ure" 5.- Eura/sat i ako parkiraš na pr. 5 sati (ako si u posjeti ili bilo šta drugo) još uvijek je upola jeftinije nego ovo 500.-Kuna/dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije