Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez!

Od danas na Gornjem gradu najskuplje parkiranje – dnevna karta 500 kuna

Parkiranje Gornji grad
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
28.11.2014.
u 07:00

Naplata na Bundeku (Ulica D. T. Gavrana – Ulica Sr. Njemačke) zbog toga što nisu zadovoljeni tehnički uvjeti, danas ipak neće početi

Svi građani koji od danas budu parkirali na Gornjem gradu morat će platiti dnevnu kartu od 500 kuna.

Gledanje kroz prste?

Naime, od danas je na snazi pravilnik prema kojemu je uvedena nova, crvena zona ili zona I.1., a kako kažu iz Zagrebparkinga, svi vozači već danas trebaju računati da bi mogli biti kažnjeni ako nemaju dnevnu kartu, uključujući i stanare 
Gornjeg grada koji još nisu kupili mjesečnu povlaštenu kartu na koju imaju pravo.

– Imali smo velik broj zahtjeva, ali očekujemo ih još. Počeli smo dijeliti letke s informacijama tko ima pravo kupiti mjesečnu parkirališnu kartu, nastojat ćemo biti tolerantni, no pravilnik na snagu stupa danas i to treba poštovati. Povlaštena karta za I.1. zonu stoji 110 kuna, a može se kupiti na blagajnama podružnice Zagrebparkinga u Šubićevoj ulici 40/III. i u Centru za korisnike, Ulica grada Vukovara 41 – kazao je Darko Knezović iz Zagrebparkinga.

Stanari kojima je odobreno rezervirano parkirališno mjesto na području I.1. zone automatski postaju vlasnici povlaštene parkirališne karte u elektroničkom obliku te je nije potrebno preuzimati na blagajnama podružnice. Djelatnici Zagrebparkinga kontrolirat će parkiralište od 0 do 24 sata, a u ovoj zoni više ne vrijedi ni naljepnica za dvosatno besplatno parkiranje na koju imaju pravo osobe s invaliditetom. – Oni mogu parkirati na označenim mjestima, no ipak moraju kupiti dnevnu kartu – objasnio je Knezović.

Građanima s Gornjeg grada na raspolaganju je i 200 parkirališnih mjesta u garaži Tuškanac, za koje mogu kupiti mjesečne karte. Osim na Gornjem gradu, naplata parkiranja danas počinje u još nekim dijelovima grada.

Veća III. zona

Tako će djelatnici Zagrebparkinga kontrolirati parkirališna mjesta na lokacijama Prisavlje (od ulice Trnjanske Struge VI. do kućnog broja 3 – zgrada HRT-a) i parkirališta na Jarunskoj cesti (istočna strana sportskog parka Mladost).

Spomenute ulice organizirane su u III. zonu (zelena), s cijenom satne karte od 1,50 kuna, a parkiranje će se u njima naplaćivati radnim danom od 7 do 20 sati te subotom od 7 do 15 sati. Iako je pravilnikom predviđena i naplata parkiranja na Bundeku (Ulica D. T. Gavrana – Ulica Sr. Njemačke), ona danas neće početi.

– Još nisu zadovoljeni tehnički uvjeti, no nakon što postavimo znakove, obavijestit ćemo građane o početku naplate – zaključio je Knezović.

>> Stanari ostali bez svog parkinga, ostalima dnevna karta 500 kuna

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
22:59 28.11.2014.

Ova odluka, da invalidi moraju kupiti dnevnu kartu, je više nego skandalozna!

NE
nepocudni
13:37 29.11.2014.

mislim da su ovi ocito fulali drzavu jer ove cjene kao da su u Londonu a ne u ZG, ali sto jest jest ipak vas siba za 300 kn Dubrovnik tamo je parkiranje na jednom djelu 800 kn svaka cast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije