Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Od danas na Gornjem gradu mogu parkirati svi unatoč rezerviranim mjestima

Parkiranje Gornji grad
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
23.09.2014.
u 08:00

Kako će riješiti problem parkiranja u Gradskoj upravi još nisu pojasnili no njihov plan moraju odobriti i zastupnici u Skupštini

Rezervacija parkinga, izuzev za službena vozila Vlade, Sabora i drugih institucija od jučer više ne važi pa svatko može svoj automobil ostaviti na bilo kojem označenom parkirnom mjestu unatoč ispisanom registracijskom broju.

Odluka koju je 29. kolovoza donio Upravni sud jučer je službeno i stupila na snagu pa stanari Gornjeg grada više nemaju prednost u odnosu na ostale vozače na parking.

- Nadamo se da će Grad naći načina da se ova sudska odluka ispravi i da će stanovnici Gornjeg grada i dalje imati prednost nad ostalim građanima - kazao je Roman Lalić, potpredsjednik Mjesnog odbora Gornji grad.

Dodao je kako je riječ o staroj gradskoj jezgri te da će zatražiti i mišljenje Zavoda za zaštitu spomenika kulture jer će se promet udeseterostručiti.- Sada će vozači kružiti po 15 minuta tražeći parking, posebno petkom i subotom - požalio se Lalić, ujedno i član formiranog ‘Kriznog stožera‘ kojeg su oformili stanovnici još prošli tjedan.

Stanovnica Nada Grgić-Koporc kazala je da u svim civiliziranim zemljama postoje stare jezgre u kojima nema nitko osim stanara pravo parkiranja, a ponegdje čak niti prolaza.- Vlasnici trebaju imati prioritet, prava ali imaju i obaveze i dužnosti jer doprinosimo da stara jezgra ostane povijesna i živa, a između ostalog uređujemo i fasade - kazala je Grgić-Koporc.

Podsjetimo, spor je pokrenuo također stanar Gornjeg grada Bojan Boić koji je smatrao da nema pravednog načina da se 200 parkirnih mjesta rasporedi na više od 300 zahtjeva stanara.

Iz Ureda za promet kazali su da traže način kako će riješiti problem. Njega će pak morati odobriti Gradska skupština, ovaj četvrtak po hitnom postupku ili na sjednici sljedeći mjesec.

Upravni sud: Na Gornjem gradu opet mogu parkirati svi

Komentara 15

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:54 23.09.2014.

Hm, ako pogledate sliku uz članak, vidjet čete zašto nije dobro povlašteno parkiranje. Dakle ovaj čovjek na Markovićevom trgu, uz ispisanu registraciju, koja nije njegova, zabetonirao je i stup da nitko drugi ne može parkirati. Dakle osvojio je javni prostor protupravno. Jedino će biti problem naplate, sada kad svi mogu parkirati, jer nema automata za uzimanje parkirnih karata. Dakle mjesec dana džabalesku i to u najelitnijem kvartu. Nije loše. Da su izbori sada, koliko bi tu populizma i otimanja za glasove bilo.

SA
samodinamo
09:58 23.09.2014.

Stanari Gornjeg grada nemaju nikakvo pravo biti povlašteni u odnosu na ostale građane iz ostalih kvartova. Svaka čast njihovom susjedu Boiću koji je srušio nakaradnu odluku Grada.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
08:41 23.09.2014.

@Azriel, znači ti bi da ti stanari imaju eksluzivno pravo prometovati cestama, a nitko drugi iako smo mi svi zagrebčani platili iz svoga džepa uređenje svih prometnica u zagrebu? otkupite ceste i vratite u proračun, tada zatvorite ceste i pritom financirajte igradnju zaobilaznih cesta. Šta kad bih ja ispred zgrade zabranio prometovanje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije