Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glomazni otpad

Očišćen deponij u Tomislavovoj ulici, ali ima novi divlji u Dubravi

Tomislavova ulica
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
29.10.2014.
u 13:00

Iz Čistoće apeliraju na građane da otpad odlažu isključivo u reciklažna dvorišta ili čekaju odvoz otpada na zahtjev

Divlji deponij u Tomislavovoj ulici dugačak više stotina metara, na koji je Večernji list nekoliko puta upozoravao, konačno je očišćen od glomaznog otpada. S obzirom na to da je riječ o privatnom posjedu u vlasništvu HŽ Infrastruktura, nakon što je Holdingova podružnica Čistoća odvezla otpad, zemljište je ograđeno kamenim blokovima kako se slična situacija ne bi ponovila.

–Čistoća postupa po nalogu komunalnog redarstva i prema listi prioriteta uklanja takva odlagališta. Godišnje očistimo i do 400 divljih odlagališta na području grada - istaknula je Senka Knežević, glasnogovornica Holdinga.

Iako u Tomislavovoj ulici danas izgleda kao da otpada nikad nije ni bilo, ista situacija nije na ostalim lokacijama u gradu. U Ulici Klin u Dubravi ista se priča, naime, ponavlja već treći put.

Deponij se očistio na proljeće, pa krajem rujna, da bi se prije nekoliko dana opet stvorila hrpa otpada dugačka stotinjak metara.

–Ovo je sramota za grad. Ljudi svašta odlažu, od namještaja do sumnjivih kanti - ogorčena je stanarka Iva Zelenika.

Iz Čistoće apeliraju na građane da otpad odlažu isključivo u spremnike na reciklažnim dvorištima ili pričekaju odvoz glomaznog otpada na zahtjev.

>> Vidjeli smo druge da bacaju pa smo i mi došli riješiti se otpada

Komentara 1

Avatar Duran Duran
Duran Duran
18:13 29.10.2014.

Svaki kvart bi trebao imati "Tomislavovu" pa nek si odlaže sav otpad na hrpu i neka ga gleda-možda nestane. Krajnje je bezobrazno desetljećima svoje probleme gurati pred tuđa vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije