Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolnica Sveti duh

Obnovljena klinika za očne bolesti, žele postati vodeći centar za dječju oftalmologiju

Sveti duh bolnica
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/14
25.07.2014.
u 15:45

Ravnatelj bolnice Mladen Bušić objasnio je kako se u Zagrebu, uz još samo desetak zemalja u svijetu, provodi provjera slabovidnosti djece u vrtićima

Otvorena je obnovljena i modernizirana klinika za očne bolesti u bolnici Sveti Duh, a njen ravnatelj Mladen Bušić kazao je kako vjeruje da će uskoro postati vodeći centar za dječju oftalmologiju.

– Uređen je odjel za djecu i odrasle, proširene su čekaonice i izgrađeno dizalo, pa prvi put u ambulante imaju pristup osobe s invaliditetom – kazao je Bušić. Uređenja ambulante i dizala financirao je vlasnik – Grad Zagreb, a dva uređaja za operaciju i elektrofiziologiju oka donirale su uspješne tvrtke.

– U zadnjih 13 do 14 godina Grad Zagreb je u tu bolnicu uložio više od 700 milijuna kuna i uložit ćemo koliko bude potrebno da to bude najmodernije opremljena bolnica u Hrvatskoj. Time ćemo pomoći i novom ministru zdravlja i hrvatskom zdravstvu jer, ako saniramo zdravstvo Grada Zagreba, što i hoćemo u sljedeće tri godine, imat ćemo standard zdravstva Münchena, Züricha, Beča, Berlina i drugih gradova – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Dodao je kako u Ministarstvu zdravlja ''pušu neki novi vjetrovi'' pozdravivši dolazak novog ministra Siniše Varge te je istaknuo kako mu pruža i od njega traži partnerstvo. Bandić je napomenuo i kako je Gradska skupština jučer odobrila 110 milijuna kuna za sanaciju zagrebačkog zdravstva, od čega će 99 milijuna otići na pokriće dugova Svetog duha.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ravnatelj bolnice Mladen Bušić objasnio je kako se u Zagrebu, uz još samo desetak zemalja u svijetu, provodi provjera slabovidnosti djece u vrtićima. Tako su u 60 gradskih i 11 privatnih vrtića tijekom protekle tri godine pregledali 15.000 djece i u njih 300 otkrili slabovidnost te ih uputili u ambulantu na liječenje.

Naime, Bušić je objasnio kako se otkrivena slabovidnost kod djece do četvrte godine može izliječiti do sedme godine te da će se od nove školske godine isti model primjenjivati u cijeloj Hrvatskoj prema preporuci Ministarstva zdravlja.

Za sanaciju nagomilanih dugova bolnica daju 59 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije