Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost iz zraka

Obnova nebodera za nekoliko mjeseci, do tada pazite na glavu

grilje (1)
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/5
07.03.2012.
u 18:00

Vitićev neboder godinama čeka na obnovu, a ove godine konačno se našao na listi prioriteta

Nakon što je u utorak sa zaštićenog Vitićeva nebodera u središtu Zagreba na dječji park pala drvena grilja teška 170 kilograma, koja, na sreću, nikog nije ozlijedila, ponovno je upozoreno na opasnost koja prijeti s ruševnog pročelja arhitektonskog remek-djela izgrađenog 1962. godine.

– Godinama žbuka opada s fasade, a s prvim jačim vjetrom prijeti i opasnost od rušenja drvenih grilja. Već godinama upozoravamo na to – rekao je Petar Paradžik, predstavnik stanara nebodera u Laginjinoj 9.

Drveni neboder ove je godine napokon uvršten u popis za korištenje sredstava spomeničke rente za obnovu pročelja.

– Trebala bi početi u drugoj polovici ove godine, a pola troškova financira se iz spomeničke rente – kaže Silvije Novak, pročelnik Zavoda za zaštitu spomenika.

Ključne riječi

Komentara 5

CV
cvijece
19:57 07.03.2012.

A kako je taj objekt postao oronuo?Zar stanari koji tamo stanuju od davne 1962. godine nisu plaćali pričuvu i brinuli o svojoj imovini a dobili su stanove samo odabrani u ono vrijeme.tj. prije 5o godina.Za spomeničku rentu izdvajau građani iz svog džepa a ovi bi tebali dobiti uređenje pročelja gratis.Neka dignu kredit i platekrozuvećanu pričuvu kao i ostali koji stanuju u povijesno vrijednim zgradama u našem gradu.

VI
Vito
08:06 08.03.2012.

– Trebala bi početi u drugoj polovici ove godine, a pola troškova financira se iz spomeničke rente – kaže Silvije Novak, pročelnik Zavoda za zaštitu spomenika. Dajte što prije saznajte i objavite kolikaje cijena tog pročelnika... Lakše se onda nana to doda 10 % dodatka za milana bandića pa se onda jasno može izračunati osnovna cijena stvarno plaćenog materijala i radova prije cijene koju ćemo platiti mi, stanovnici Zagreba... Teško saznati? Nije... Novinari lako mogu otiči do Drvodjeljske škole u Savskoj ulici u Zagrebu i pitati ih koliko bi naplatiti zaizradu novih drvenih grilja... Budući bi to radili za školsku praksu cijena bi bila povoljnija od plaćanja \"profesionalnih\" stolara kojih u Zagrebu i tako više nema kao \"malih ili srednjih\" obrtnika, a drvna industrija za takvo nešto nema slobodne kadrove i strojeve, budući su ili u stečaju ili na burzi...

AU
autoritet
11:00 08.03.2012.

Zašto grad obnavlja privatnu zgradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije