Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Aleji Bologne

Obnavljaju pothodnik u Podsusedu i ugrađuju liftove

pothodnik
Foto: Borna Filić/PIXSELL
03.05.2016.
u 08:00

Uređenje je vrijedno dva milijuna kuna. Dosad je 7 od 28 gradskih pothodnika prilagođeno osobama s invalidnošću

Ispod brzih prometnica širom Zagreba postoji 28 pothodnika, od kojih se svake godine po jedan prilagodi osobama s invaliditetom, a dosad ih je prilagođeno sedam.

Ove godine na redu je onaj u Podsusedu, ispod Aleje Bologne koji će ove godine dobiti tri lifta – jedan na sjevernoj strani prema centru naselja, drugi prema Podsusedskom mostu, a treći u sredini prema željezničkoj postaji i drugoj strani Bologne.

Investicija je vrijedna dva milijuna kuna, a radovi bi se trebali izvoditi ovog ljeta. Iz Grada su objasnili da će se liftovi postaviti tako da se smanji širina stuba te da će nakon njihove ugradnje osobe s invaliditetom kao i one teže pokretljive te roditelji s dječjim kolicima moći lakše do javnog prijevoza.

U sklopu radova obnovit će se i cijeli pothodnik, koji je prilično devastiran.

– Postojeća stubišta i pothodnik djelomično su oštećeni i devastirani, a kamen je od opločenja oštećen. Usto, zidovi su posve prekriveni grafitima, a na metalnim rukohvatima i ogradama boja je oljuštena te je izbila hrđa – poručuju iz Grada. 

>>Pustoš, ni žive duše, a nekada se ovdje cijeli kvart okupljao

Komentara 3

IP
ispeci.pa.reci
18:29 03.05.2016.

tako su obnovili pothodnik u donjem vrapcu sve super samo kaj lift ne radi a bojim se da nikad ni nije radio

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
21:20 03.05.2016.

Netko će opet ugrabiti postotak.

TE
Teoteoteo
12:44 04.05.2016.

I onda postave sliku avenije Dubrovnik.. well done

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije