Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na dužnosti od 1.7.

Novu ravnateljicu Gradske ljekarne već je dočekala gužva

Gradska ljekarna Zagreb
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
21.07.2014.
u 13:35

Nada Jambrek nova je šefica Gradske ljekarne, izabrana između petero kandidata. Ima 25 godina staža u toj ustanovi, prošla je, kaže, sve od "letećeg" farmaceuta do voditeljice. Nakon što je njena prethodnica Mila Bucalić umirovljena, Ljekarna mjesecima nije imala vodstvo

Gradska ljekarna od 1. srpnja na čelu ima novu ravnateljicu Nadu Jambrek.

Ona je izabrana nakon što je njezina prethodnica Mila Bucalić u veljači otišla u mirovinu, a ustanova nekoliko mjeseci bila bez vodeće osobe. N. Jambrek dosadašnja je zaposlenica Ljekarne, u kojoj je provela 25 godina te je vodila Službu za farmakoanalizu. Izabrana je između petero kandidata koji su se javili na natječaj, a od čega je četvero konkurenata bilo iz same Ljekarne.

– Cijelu sam karijeru u Ljekarni, bila sam od “letećeg” farmaceuta do voditeljice ljekarne u Draškovićevoj. Tek sam preuzela vodstvo i u gužvi sam dok se ne uhodam, svi me od kolega znaju i cijeli dan mi je netko na sastanku – kazala nam je Jambrek zamolivši nas da joj zbog gužve izađemo u susret i pitanja o planovima pošaljemo elektronskom poštom.

Javni je prostor pamti po nagradi za starinske kekse na 14. Festivalu slastica u Križu i po najljepše uređenom vrtu, za što je dobila nagradu Floraarta. Gradska je ljekarna, inače, prije pola godine bila uzrokom sukoba između pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Mirne Šitum i Slobodana Ljubičića, predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga, koji je osnivač Ljekarne.

Ona se tad usprotivila njegovoj ideji da se proda polovica udjela u Ljekarni. Gradonačelnik Milan Bandić na kraju je odustao od Ljubičićeve ideje jer nije naišao ni na podršku koalicijskih partnera HSLS-a i HSS-a, koji su se priklonili mišljenju Ureda M. Šitum.

Ona je, naime, imala stav da poslovanje Ljekarne treba unaprijediti i postići bolju cijenu dok je Ljubičić tvrdio da je Ljekarni potreban ulagač koji će je učiniti konkurentnom, da status quo pogoduje privatnicima i da im odgađanje srozava cijenu. Na kraju je mogućnost prodaje Ljekarne ostala otvorena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije