Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galerija u Radićevoj "Grič Witch"

Novi zagrebački suveniri sad se rade s likom Gričke vještice

20.11.2014., Zagreb - Suvenirnica Gricka vjestica u Radicevoj ulicii, vlasnice Ane Bujas. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
25.11.2014.
u 10:00

Hrvatski dizajneri i dalje će razvijati svoju viziju lika romana Marije Jurić Zagorke

Točno preko puta Krvavog mosta, u Radićevoj ulici na broju 19, u novoj galeriji umjetnička voditeljica Ana Bujas odlučila je okupiti hrvatske dizajnere.

Prodaju slike, nakit, torbe, odjeću, razne suvenire, no i one s temom Gričke vještice. Upravo stoga galerija nosi naziv Grič Witch, a orijentirat će se i ka daljnjem razvijanju suvenira s ovim likom Marije Jurić Zagorke. I samo mjesto na kojem se nalazi galerija izabrano je s razlogom, budući da je vještica Nera, prema Zagorkinoj knjizi, živjela na brdu iznad, u sklopu starog grada, unutar bedema.

Metle i sove

–Akademska kiparica Mirna Šišul napravila je bedževe s likom vještice, imamo i male gipsane vještice veličine 40-ak centimetara, no taj će se koncept i dalje razvijati, a hrvatski dizajneri moći će pokazati kako vide Gričku vješticu - rekla je Ana Bujas.

Kako bi atmosferu u malenoj galeriji prilagodila temi, ambijent je mračan, svjetla su prigušena, a zna se tamo naći i pokoja metla kao ukras. Ili kamene sove u funkciji stalka za različita umjetnička djela. Cijene se kreću od 20 kuna, koliko koštaju pojedini magneti, do 10.000 kuna za slike. Nude i second hand vintage odjeću, no i unikatnu dizajnersku odjeću.

Kreativni ljudi

–Najpopularniji je nakit od kože brenda Little Wonder dizajnerice iz Splita i Hidden Garden od epoksi smole - kaže umjetnička voditeljica Bujas, te dodaje da je na jednom mjestu željela okupiti kreativne ljude i pomoći im u komercijalizaciji njihovih predmeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije