Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Go Green

Novi Zagreb dobiva prvu zelenu tržnicu, u podrumu robne kuće 
u Sigetu otvaraju je softveraši

Zelena tržnica N.Zagreb
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
13.11.2014.
u 20:45

12 milijuna kuna vrijednost je čitavog projekta, a pola novca dolazi iz fondova Europske unije. Zakupci će za štand plaćati 950 kuna

Tržnica isključivo s ekološkim i organskim proizvodima hrvatskih proizvođača sljedeći četvrtak otvorit će se na 800 četvornih metara u podrumu robne kuće Ambienta u Sigetu. Da bi svojim kupcima omogućili zaseban ulaz, probit će izlaz na Aveniju Dubrovnik, a projekt naziva Go Green vrijedan 12 milijuna kuna pripremaju već četiri godine. Polovica novca vratit će im se iz fondova Europske unije.

Sve na jednom mjestu

– Poljoprivredna branša softverski još nije obrađena, a proizvođačima ćemo ovim putem omogućiti i online tržnicu, no kreirat ćemo platformu koja će im olakšati put od njihova proizvoda do krajnjeg kupca – rekao je Alan Slapar, koji vodi projekt Go Green. Tako će im omogućiti logistički prostor, odnosno urede koji se još uređuju na drugom katu zgrade, a ako bilo tko želi prodavati proizvod koji je sam uzgojio, moći će tamo i registrirati obrt.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Željeli smo sve što je potrebno za otvaranje staviti na jedno mjesto, pa će tako na raspolaganju proizvođačima biti i računovodstvo, pravno savjetovanje ili konzultacije vezane uz EU fondove – kaže Slapar.

Žele li unajmiti ured zajedno sa svom operativom, mjesečno će tu uslugu platiti 149 eura, dok će za virtualnu verziju – u kojoj se neće fizički nalaziti u prostoru, već će imati mogućnost koristiti se svim njihovim operativnim programima, sobom za sastanke i pomoći stručnjaka – platiti 250 kuna mjesečno. Štand će se moći unajmiti za 950 kuna mjesečno.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

– Najmanja je to cijena najma štanda u Zagrebu, a uvjereni smo da će tržnica biti popularna jer u samom Sigetu nema ništa slično, a najbliža tržnica i jedina u Novom Zagrebu jest ona u Utrini – rekao je Slapar te dodao da će kroz čitav projekt zaposliti stotinjak ljudi, no postoji mogućnost i dodatnog zapošljavanja.

I restoran i teretana

Osim tržnice, na raspolaganje će staviti i skladišne prostore te hladnjaču, a po potrebi će koristiti i skladišta u Donjoj Pušći i Velikoj Gorici. U podrumu će biti i kuhinja u kojoj će slagati jela koja će nuditi u restoranu na prvom katu. Restoran, jednako kao i teretanu, otvorit će do kraja godine u prostoru u kojem se sada prodaje namještaj Meblo.

Nekoliko distributivnih kanala u inozemstvo već su dogovorili, a među ostalim, s njima su kontaktirali Hrvati koji posluju u Njemačkoj. – Na taj će se način u njemačkim restoranima posluživati hrvatska hrana – rekao je Slapar. Na lokaciji će osim njih ostati i Elipso.

I južno od Save nam treba pučka kuhinja

Komentara 2

Avatar godfather
godfather
21:02 02.01.2015.

super....!

Avatar maxist
maxist
14:36 23.04.2017.

šteta što nema elementarnih podataka.......?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije