Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi sukob na liniji 268

Vozač ZET-ova autobusa putnicima nije dao da uđu s cvijećem

ZET
03.03.2015.
u 14:00

Studentica je snimila cijeli slučaj i video objavila na YouTubeu – dvoje putnika sjedi u zaustavljenom vozilu, autobusu 268, čudeći se što im vozač nije dopustio ulazak s cvijećem, što su dotad uvijek mogli

Autobus ZET-a 268 stoji na stanici otvorenih vrata. Vozač stoji izvan njega i odbija krenuti, a razlog su dvije starije osobe koje su u autobus ušle s – cvijećem. Novi je to slučaj sukoba ZET-ovog vozača s putnicima. 

– Rekao je da ovo nije autobus za prijevoz cvijeća, a lijepo je zapakirano i nema smeća – rekao je stariji gospodin s cvijećem te dodao da se već godinama vozi na tom mjestu i da nikad nije bilo nikakvih problema. Gospođa je pak dodala da je autobus ionako poluprazan i da cvijeće nikome ne smeta. Vidi se to na snimci koju je studentica Katarina Drvodelić objavila na YouTubeu. 

– Radi se o incidentu u autobusu linije 268 koji je oko 9 i 20 sati krenuo iz Velike Gorice. Vozač je izašao iz autobusa, ugasio motor i rekao da on neće biti vozač za cvijeće.Otišao je zvati nekoga, pretpostavili smo nadređene. Kada se vratio u autobus, uslikao je gospođu i gospodina i tek onda nastavio vožnju – rekla je Katarina Drvodelić. Snimila je cijeli slučaj, kako kaže, jer se situacija može promijeniti jedino ako se o tome govori.

– Nije u redu da ispaštaju svi ostali putnici u autobusu koji ovise o tom prijevoznom sredstvu i uredno kupuju karte. Nema smisla da svaki dan krećem u grad 20 minuta ranije jer trebam računati na živčane vozače – rekla je Drvodelić.

I ostali su su se putnici složili da je vozačevo ponašanje krajnje nelogično. Prvenstveno ako su uzme u obzir da, primjerice na blagdan Svih Svetih, putnici bez problema ulaze s cvijećem u autobus.

U pravilniku ZET-a piše kako putnik u vozilo može unijeti ručnu prtljagu, ali ne i one predmete koji bi ugrozili druge putnike.

Iz ZET-a poručuju da je vozač dobro postupio.

– Postoje pravila o veličini prtljage, kako u avionu, tako i u autobusu. Grane su zbog veličine ugrožavale putnike. Da se uslijed kočenja netko na njima ozlijedio, opet bi ZET bio kriv – rekao je glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić i dodao da je vozač stao prema protokolu i o situaciji izvijestio prometni centar.

Ključne riječi

Komentara 28

MI
mirtebi
14:41 03.03.2015.

Laazu svi ppa I novinar kakvo cvijece neio granje

PA
pandora
14:34 03.03.2015.

To mi ne izgleda ko cvjece toje nekakvo grmlje??????

CP
Chunk P
15:07 03.03.2015.

prekrasnih li maćuhica... pitam se gdje li su ih nabrali?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije