Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

Novi sport, dobra hrana 
i glazba na 33. biciklijadi

16.06.2013., Zagreb - Nakon cetiri godine stanke, Vecernjakova biciklijada ponovno je okupila velik broj sudionika. 31. biciklijada je ove godine u znaku skorasnjeg ulaska u Europsku uniju, pa 28 Nextbike javnih bicikla na celu povorke na simbolican nacin
21.05.2015.
u 10:00

Kreće se ispred NSK, a cilj je na Bundeku, gdje će pjevati i Ivana Marić

Kolutovi i palete, te razne prepreke bit će postavljene na jezeru Bundek, gdje će ove godine biti cilj 33. Večernjakove biciklijade, koja se održava u subotu, 30. svibnja.

Predstavit će se tamo atraktivan i nov sport, tzv. trial, koji će prezentirati najbolji hrvatski trial natjecatelj Matija Britvić s još petoricom svojih kolega. Riječ je o svladavanju prepreka na poligonu na specijalnom biciklu.

Start u 11 sati

Bicikli su to bez sjedala, s jačim okvirom, vrlo su niski i lagani zbog balansa tijekom natjecanja ili treninga. Cijena im doseže i do dvije i pol tisuće eura.

– Takvim biciklom sigurno nitko ne ide u dućan, ali savršen je za svoju primarnu namjenu, skakanje po poligonu. Prije desetak godina, kad sam se time počeo baviti, priželjkivao sam motor, no presudila je cijena. Bicikl mi je na početku bio svojevrsna zamjena za motor, no na kraju sam se u njega zaljubio i to je ljubav koja traje – kazao je 27-godišnji Karlovčanin Matija Britvić. Da bi bio najbolji, poligon se mora proći a da se nogom ne dodirne podloga. Svako spuštanje noge znači i jedan negativni bod, a onaj tko prođe poligon s najmanje negativnih bodova – pobjeđuje. Ovom ekstremnom biciklistu pridružit će se na tisuće ostalih, koji će u 11 sati krenuti s istočnog parkirališta kod Nacionalne sveučilišne knjižnice, gledajući na fontane. Potom se kreće na jug Hrvatskom bratskom zajednicom i polukružno se okreće kod Slavonske avenije i kreće se put Ulice grada Vukovara, kojom se vozi sve do Heinzelove. Radničkom i Capraškom cestom ide se prema Velikogoričkoj ulici i preko Borovja cestom ispod Mosta mladosti dolazi u ulicu Prisavlje. Povorka će potom preko Držićeve i Mosta mladosti u Sarajevsku ulicu pa u Vatikansku i Ulicu SR Njemačke, kojom će doći do jezera Bundek.

Parkiralište za bicikle

Ulaz je predviđen kod kružnog toka, a na šljunčanom parkiralištu na istočnoj strani jezera moći će se parkirati bicikli. Posjetitelje će tamo dočekati i razne kreacije od cvijeća na 50. Floraartu. Matija Nikolić, vlasnik Woka by Matija, bit će zadužen pak da nahrani sve koji ogladne nakon bicikliranja, a pjevat će Ivana Marić te grupe Genova, Human, Proleter i Lemon 3.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije