Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovljen Frankopan

Novi sjaj restorana Ugostiteljske škole u Frankopanskoj ulici

04.05.2015., Zagreb - Restoran Frankopan u Frankopanskoj ulici 8. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/4
05.05.2015.
u 12:00

Odobrenje za rad dala je i sanitarna inspekcija koja ih je prije nekoliko mjeseci – zatvorila

Nakon što je nekoliko mjeseci restoran Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Frankopanskoj ulici bio zatvoren, jučer je ponovno otvorio svoja vrata.

Ključ u bravu stavili su nakon posjeta ekipe kulinarske emisije "Jezikova juha" krajem prošle godine, kada su snimili u kakvim su uvjetima radili učenici i zaposlenici restorana Frankopan.

Meni 45 kuna

Pločice koje datiraju od prije četrdesetak godina, kao i posuđe, loše instalacije, voda koja curi po podu, vlaga... sve to mučilo je one koji su svaki dan radili u poznatom restoranu. No svi nedostaci, kazao je ravnatelj Mladen Smodlaka, sad su otklonjeni, a prošli su tjedan od sanitarne inspekcije dobili odobrenje za rad.

– Kuhari su istraživali i osmislili nova jela u starozagrebačkom štihu, koja ćemo ponuditi gostima. Cijene su također nešto niže nego prije. Meni koji se sastoji od juhe, mesnog jela, priloga, salate i kolača stoji 45 kuna, samo glavno jelo uz salatu je 27 kuna – rekao je ravnatelj Smodlaka. Voditelj restorana Josip Mudri dodao je kako će Zagrepčani moći probati lignje sa slanutkom u umaku od rajčice, hobotnicu s mladim bobom, odrezak Gubec punjen sirom i slaninom s restanim krumpirom... Nabavljeni su i novi uređaji, kompletno je renovirana čitava kuhinja, oličeni su svi zidovi, promijenjene pločice...

– Prostor restorana nismo mogli puno dirati jer je pod konzervatorskom zaštitom. Ugostiteljsko-turistička škola u posjed restorana došla je nakon Drugog svjetskog rata, a jedini put kada se strop ručno oslikavao bilo je u devedesetima. Ovo je drugi put da restoran na neko vrijeme nije radio – kaže Smodlaka.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Umjesto razvikanog otvaranja, odlučili su jednostavno otključati vrata nakon nekoliko mjeseci, a redoviti gosti, uglavnom umirovljenici i samci koji vole njihove popularne cijene i dobre porcije, jedan po jedan, počeli su dolaziti u vrijeme ručka.

– Već sam se pobojala da nećete više otvoriti. Predugo ste bili zatvoreni – uskliknula je jedna od redovitih gošća čim je ušla u restoran, koji je jučer, na dan otvaranja, počastio sve svoje goste.

Dok su učenici u restoranu učili sve tehnike posluživanja, u novoobnovljenoj kuhinji od ranog su jutra zaposlenici pripremali čobanac, rižoto od piletine, pekli pite od jabuke... Kuharicama je pomagao i praktikant, 16-godišnji Leo Pejić, a goste su dočekivali konobari Filip Čapelnik (15) i Kristijan Pižir (15).

Gosti stari Zagrepčani

– Bez obzira na uvjete, nama je uvijek bila najdraža dobra radna atmosfera – kažu učenici, koji su jučer posluživali redovite goste, Zagrepčane, koji su jedva dočekali da se njihov omiljeni restoran ponovno otvori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije