Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komunalni div

Izabrana nova uprava Zagrebačkog holdinga, šef Dejan Fičko

Dejan Fičko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
06.03.2015.
u 14:31


Među članovima uprave su Daniela Franić, privremena upraviteljica, Marija Cvrlje, Denis Nikola Kulišić i Krešimir Kvaternik

Nakon Slobodana Ljubičića i Ive Čovića, novi šef Zagrebačkog holdinga postat će Dejan Fičko, donedavni član uprave Peveca. U Pevec je došao kao pojačanje u vrijeme stečaja 2010. godine na poziciju komercijalnog direktora, a prije toga je radio kao direktor nabave u Merkuru.

Bilo je dobrih ideja

Osim njega imenovana su još četiri člana uprave. Tako je Daniela Franić, dosadašnja privremena upraviteljica tvrtke postala članica uprave za pravne poslove, Marija Cvrlje, članica uprave za javnu nabavu, Denis Nikola Kulišić, član uprave za komunalne usluge te Krešimir Kvaternik kao član uprave za financije.

Odluku o imenovanju prije nekoliko je minuta donijela Skupština holdinga, odnosno, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i čelnik gradskih financija Slavko Kojić.

Kakav je poslovni plan Fičko iznio i koje je poslovne poteze najavio još se ne zna, no prema informacijama članova Nadzornog odbora koji su uz Švaljek i Kojića imali pravo glasa pri izboru nove uprave, čulo se dobrih ideja.

– Od nove uprave očekujem da napravi reformu unutar neučinkovite Direkcije Holdinga gdje ima stotinjak raznoraznih pomoćnika i šefova. Treba napraviti i bolju poslovnu reorganizaciju i vratiti podružnicama samostalnost pri odlučivanju, ali tražiti i veću odgovornost te uvesti bolju internu kontrolu - kazao nam je jedan od članova dodavši da potom treba povesti i pregovore sa sindikatima o izmjeni kolektivnog ugovora.

Ukupno pet ljudi

Što će od toga ostvariti Fičko, koji je uz ostale članove uprave izvukao Pevec iz stečaja, tek će se vidjeti, no u tom će poslu morati računati i na savjete preostala četiri člana uprave.

– Poslušali smo izlaganje svih kandidata na teme o Holdingu i moram priznati da na prvu obećavaju, no prvo treba pričekati izbor Skupštine, a potom i same rezultate - istaknuo je Ivan Šikić, član Nadzornog odbora Holdinga.

>>I ovi menadžeri Agrokora i Atlantica u borbi za šefa Holdinga

>>I za direktore podružnica treba natječaj

>>Aneksi ugovora šefovima Holdinga zakoniti

>>Na natječaj uprave Holdinga prijavilo se 200 kandidata

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Prodanović
Prodanović
14:49 06.03.2015.

Marija Cvrlje članica uprave za javnu nabavu nije u životu nabavila vrećicu Bronhija putem javne nabave! Njen dodir sa javnom nabavom bio je što je godinama bila članica Državne komisije i zamjenica predsjednika/ce za kontrolu postupaka javne nabave i donosila takve odluke od kojih ti se vrti u glavi, ovo je vraćanje duga, nije ona za to!

SU
SUBARU
14:43 06.03.2015.

Tu je...................bu podelal mahunu.....

SX
sudbina x
15:24 06.03.2015.

Pa Pevec nije niti trebalo spašavati,uzeli su ga obitelji Pevec i sad se pojavljuju kao spasioci nečega što spašavati nije niti trebalo.Ovo što su napravili Pevecima je zločin nad zločinima a on je u tome sudjelovao pa ga se sad nagrađuje !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije