Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stipendisti

Novac od stipendije stavljaju na štedne knjižice za budućnost

30.03.2015., Zagreb - U Starogradskoj vijecnici dodjeljeni su ugovori o stipendiji ucenicima i studentima s invaliditetom. Ugovore im je urucila zamjenica gradonacelnika Vesna Kusin.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
31.03.2015.
u 13:30

Uvjeti za stipendiste jesu da u Zagrebu "odrade" onoliko godina koliko su od Grada dobivali novčanu potporu

Za učenike s invaliditetom 1200 kuna mjesečno, studentima 1900. Iznosi su to stipendija koje će mjesečno dobivati 11 učenika i 25 studenata za svoj trud i rad u obrazovanju.

– Ukupan broj stipendista je 134, što učenika, što studenata, a ove su godine stipendiju dobili svi koji su se za nju i prijavili. To su ljudi koji se posebno trude kako bi ostvarili ono što je nama uobičajeno i trud treba nagraditi – rekla je Višnja Fortuna, pročelnica gradskog Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te dodala kako se nada da će u sljedećem proračunu Grada biti više novca za stipendije učenika i studenata s invaliditetom, da ih se podijeli više te u većim iznosima.

Stipendije za svoj trud dobivaju i izvrsni zagrebački studenti te doktorandi, kojima su jučer također uručeni ugovori.

– Studentima 3200, a doktorandima 3800 kuna – objasnio je mjesečne iznose stipendija Slavko Borac iz gradskog Ureda za obrazovanje te dodao kako stipendisti nakon završetka obrazovanja imaju obvezu raditi u Zagrebu onoliko godina koliko su dobivali pomoć.

Neki od njih, međutim, svoje stipendije ostavljaju na štednim knjižicama kako bi i nakon fakulteta nastavili obrazovanje.

– Štedim za poslijediplomski, a nakon njega želja mi se i dalje školovati – rekla je Divna Šimatović, studentica gitare na Muzičkoj akademiji.

Mario Bebek, student Zdravstvenog veleučilišta, objasnio je da će još razmisliti na što će potrošiti novac.

– Trudit ću se opravdati očekivanja i jednom, nadam se, pomagati drugima – rekao je Bebek koji boluje od artrogripoze koja dovodi do ukočenja zglobova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije