Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt za OŠ Odra

Nova škola za 16 milijuna kuna i s katom više, ali opet bez dvorane

OŠ Odra
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
30.04.2014.
u 08:30

Dio roditelja odlučan je ne slati djecu na nastavu ako Grad izigra obećanje. Intenzivni pregovori o gradnji škole traju od 2007.

Roditeljima učenika OŠ Odra jučer je predstavljen idejni projekt rekonstrukcije školske zgrade u GČ Novi Zagreb. Iako još nemaju lokacijsku dozvolu, iz Grada očekuju da će je dobiti do kraja tjedna, i uvjereni su da gradnja kreće.

Procijenjena vrijednost radova je 16 milijuna kuna.
– Treba raspisati natječaj za izvođača radova. Počnu li do 1. studenog, nova škola bit će gotova do početka školske godine 2015./2016. – rekao je Gordan Hanžek iz Gradskog ureda za izgradnju. Škola će imati iste tlocrtne gabarite, ali i kat više. U prvoj fazi nije predviđena gradnja sportske dvorane koja je sve vrijeme sporna.

Trebala bi se graditi u drugoj fazi nakon što se riješi imovinski spor Grada i vlasnika parcela. Iduće školske godine 322 učenika, profesori i ravnatelj putovat će na nastavu u novu školu na Kajzerici.

– Ne ispuni li Grad obećanje, odlučni smo ne slati djecu u školu – rekao je roditelj Zvonimir Bulić.

>>Zgrada OŠ Odra se ruši i na istom mjestu se gradi nova škola

Komentara 6

GO
golub
19:57 05.05.2014.

Trebala bi se graditi u drugoj fazi nakon što se riješi imovinski spor Grada i vlasnika parcela. Meni ovdje ništa nije jasno kakav se to izmišlja spor. Otac Ivice Bačurin je prije cca 45. g. prodao zenljište gradu Zagrebu, primio, primio je novac građana Zagreba, grad je postao pošteni vlasnik i izgradio školu koja je 25.veljaće 1968. postala legalna tj. sa građ. dozvolom. Nepošteni vlasnik sa nepoštenom i neodgovornom osobom grada na račun građna ponovno bi trgovali ono što je već prodano na način malo meni malo tebi a ovo kao i druge nezakonite radnje predmet je za odvjetništvo.

FL
Flip3r
12:28 30.04.2014.

Nemoj pricati ako neznas... ja sam iso u tu skolu obecavali su nam dvoranu jos 1999/2000 imali smo reportažu o tome... trenira se u hodniku koji je visini 2 , 2.5 metara. a da ne pricam da je cijela skola u raspadnom stanju i instramenti za obavljanje pokusa iz fizike i kemije su katastrofa...

JO
josmalopanestalo
22:35 30.04.2014.

kak to onda ispada računica, za 320 đaka 3500 kvadrata škole po 600 eur/kvadrat je 16.000.000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije