Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sa Skupštine

Stopirana gradnja nogometnog kampa na Sveticama

Kamp Svetice Proarh
Foto: Proarh
1/2
22.12.2014.
u 11:23

Više prostora za javni sadržaj – to je uvjet kojega će morati ispoštovati Hrvatski nogometni savez

Više prostora za javni sadržaj – to je uvjet koji će morati ispoštovati Hrvatski nogometni savez želi li s Gradom Zagrebom potpisati ugovor oko izgradnje nogometnog kampa na Sveticama.

Iako je prvotno dogradonačelnica Švaljek prijedlog ugovora, kojim su prava i obveze bile definirane na isključivo stranicu i pol, uvrstila na današnju sjednicu Skupštine, kao što je i obećala, tu točku povukla je s dnevnog reda.

– Drago mi je da je povučen ugovor jer on nije štitio javni interes – tako su poručili SDP-ovi zastupnici koji su, između ostalih, bili ti koji su napravili "pritisak" na dogradonačelnicu.

Podsjetimo, u nogometni kamp planirano je ulaganje od 92 milijuna kuna koje bi podmirio HNS, a Grad bi pritom posve besplatno osigurao zemljište.

Uz besplatno osigurano zemljište barem prema prvim planovima, osim što nije poznato u kojim bi terminima terene koristili građani, zagrebački bi sportski klubovi još naknadno morali plaćati i najam prostora.

– Prvotnim ugovorom ništa nije definirano, niti se znaju rokovi – poručio je šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

Komentara 16

DS
dubravko.severson
15:43 22.12.2014.

Neka se gradi, medjutim zasto to mora biti ZG, sto nedostaje Bjelolasici, zasto se ona ponovno ne podigne iz pepela i ulozi malo u razvoj tog zaboravljenog centra

PE
perfa57
14:53 22.12.2014.

Sve je jasnije tko je moderator nereda u Splitu-Hajduku. Kako netko može biti sretan što je HNS opet ostao bez kampa,a Zagreb bez investicije. Neka sve propadne samo da ja budem na vlasti.

CR
crocro
12:37 22.12.2014.

Meni nije jasno zašto se guraju u srce grada i čiji je to interes. Reprezentacija godinama odlazi u Četež kao da je tamo raj nebeski i plaća masne novce. Mi imamo mir i tišinu Hrvatskog Zagorja, prirodu i zelenilo, kompletne izgrađene sadržaje za odmor i rekreaciju i pametno su donijeli odluku da baš nadomak Zagrebu, manje od 40-tak kilometara, naprave nogometni kamp. I udarili kamen temeljac i postavili ploču gdje je biti nogometni kamp. I onda se sve promijenilo salto mortale. Počeli su kopati i tražiti mjestu po centru Zagreba, oduzimajući ljudima sportske terene, parkove, šetališta, drvorede. Ja ne znam je li to normalna odluka HNS-a. U Tuheljskim Toplicama se mogu odmoriti i psihički i fizički gledajući zelenilo i pritodu, a ne kako škripe kotači tramvaja, trube automobili i kamioni i cvile kočnice automobila, i zavijaju sirene vatrogasaca, policije i hitne pomoći pokraj nogometnog kampa. Oni koji su donijeli odluku u gradskoj vrevi napraviti nogometni kamp, oni ne rade dobro za reprezentaciju. A trčali su u Čatež gdje im je bio mir i spokoj, a sada kada mi imamo isto takvo mjesto mira i spokoja, reprezentaciju treba utrpati među nebodere u parkove. Ja ne znam što oni rade i da li razmišljaju što rade. Pravo imaju građani da ih potjeraju. Čudim se kako nisu iselili Dolac i kamp napravili na Dolcu pokraj Ktedrale. Dajte ljudi razmislite i izvucite reprezentaciju u oazu mira, tišine, zelenila i nedirnute prirode a na malo više od pola sata vožnje od Zagreba. Po mojem mišljenju nije se smjelo odustati od Tuheljskih Toplica gdje i sada stoji kamen temeljac za nogometni park. Vratite se tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije