Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaz uz kartu

Noć muzeja bit će bez “Budickog”

02.07.2016., Zagreb - Na Zrinjevcu postavljena je izlozba Beste ljudi - Ide Budicki povodom 115 godina automobilizma u Zagrebu.   Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL
18.01.2017.
u 12:38

Ministarstvo kulture, kažu iz muzeja, odbilo je financirati predložene programe, u sklopu kojih je i sudjelovanje na manifestaciji

Budući da im je Ministarstvo kulture, kažu u Muzeju automobila Ferdinand Budicki, odbilo financirati sve predložene programe, u sklopu kojih je i sudjelovanje u Noći muzeja, odlučili su da se ove godine neće uključiti u tu manifestaciju.

– Održavamo se volonterskim radom članova udruge i nismo više u mogućnosti besplatno primiti toliki broj posjetitelja – ističe pokretač muzeja Valentino Valjak. Ulaz u “Budicki” za Noć muzeja 27. siječnja bit će moguć, dodaje, no uz ulaznicu. Besplatan ulaz omogućit će osobama sa psihofizičkim oštećenjima, braniteljima i umirovljenicima. Muzej je u protekle četiri godine u sklopu manifestacije obišlo 51.580 ljudi, pa su bili među najposjećenijima.

Od resornog su ministarstva, kažu, u pet godina postojanja dobili tri puta po 30.000 kuna, 2013., 2014., i 2015., no ni 2016. ni ove godine novac im nije odobren. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije