Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neorganizacija

Nitko nije znao što bi sa zmijom koja visi sa stabla

zmija na stablu
Foto: Čitatelj
1/3
03.07.2015.
u 09:29

Nazovite sutra! 
Iz Dumovca su odbili doći po zmiju izvan radnog vremena.

Zmija visi s drveta u Hebrangovoj, ima oko pola metra. Dosta se ljudi skupilo oko nje, ali nitko nije znao što učiniti s njom. Tako nam je neobičnu zgodu koja se dogodila jučer poslijepodne u centru grada opisao čitatelj Velimir Puhovski.

– Prvo smo zvali veterinare koji su nam rekli da dolaze samo po uginule životinje. U Dumovcu nam se nitko nije javljao, a zmija je bila dosta visoko – objasnio je Puhovski postupak kojim su tražili pomoć.

Nakon što smo i sami nazvali sklonište Dumovec te uspjeli dobiti jednog od zaposlenika, do rješenja ipak nismo došli. Naime, odgovor koji smo dobili glasi – ništa izvan radnog vremena.

– Mi jesmo nadležni za takvu situaciju, ali sad više ništa ne možemo. Nazovite sutra, ako zmija još bude tamo, pa ćemo doći po nju. Osim toga, ako je previsoko, možda moramo zvati i vatrogasce – objasnio nam je djelatnik Dumovca oko 18 sati. U međuvremenu, zmija se sama spustila niz deblo pa su je građani smjestili u kartonsku kutiju i nastavili čekati stručnjake. Jedan problem su riješili, no i dalje nisu znali kako zbrinuti divlju životinju.

– Standardna procedura jest da se pozovu djelatnici Dumovca. Oni životinju adekvatno zbrinu nakon čega je nose u Zoološki vrt meni na procjenu – rekla nam je Ingeborg Bata, veterinarka u zagrebačkom ZOO-u.

Na pitanje što učiniti ako djelatnici Dumovca nisu u mogućnosti izaći na teren, veterinarka je rekla kako je jedina opcija da građani pričuvaju životinju.

– Ako je puste, zmija će pobjeći, opet će nekog drugog preplašiti i tako ćemo se vrtjeti u krug – istaknula je I. Bata te objasnila kako je neobično vidjeti zmiju u centru grada, no vjerojatno je tražila hlad jer zmije jako teško podnose ovako velike vrućine. Također, objasnila je kako najvjerojatnije nema opasnosti od zmije, jer su u Hrvatskoj otrovne poskok i riđovka, no svakako treba utvrditi o kojoj je vrsti riječ. Nakon toga životinja ili ostaje u Zoološkom vrtu ili je prima Udruga za zaštitu divljih životinja.

Komentara 2

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
12:21 03.07.2015.

I veterinarka se u zoo-u uhljebila preko veze?Zmija po njezinoj priči traži hlad u centru grada.Kao da na periferiji nema hladovine.

Avatar GERO2
GERO2
13:21 03.07.2015.

Jos jedan dokaz Nerada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije