Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Ništa od autobusa u Jakuševcu, u 2015. sanacija platoa u Sv. Mateja

jakusevec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
02.09.2015.
u 13:34

Iz ZET-a su objasnili da nema uvjeta za liniju kroz samo mjesto

Ulica Sveti Rok u Jakuševcu stanovnicima toga naselja godinama je zadavala muke zbog vode po kojoj su morali voziti i hodati za svake veće kiše.

No, krajem svibnja tu su ulicu, točnije njenih 400 metara, počeli rekonstruirati. Radovi još traju, a obuhvaćaju gradnju odvodnje, jednako kao i naprave za smirivanje prometa. Inicijativa je krenula od Mjesnog odbora, a Gradska četvrt Novi Zagreb - istok stavila je uređenje u svoj proračun.

Farme nisu premještene

To je gotovo jedina stvar koja je učinjena za Jakuševčane, a koji zbog blizine odlagališta otpada žive u lošijim životnim uvjetima od ostalih građana. Još uvijek nisu premještene farme svinja, iako su iz Gradskog ureda za poljoprivredu obećali da će do jeseni raspisati natječaj za potporu premještanja farmi. Neće dobiti ni autobusnu liniju kroz naselje iako Gradska četvrt i Mjesni odbor zahtjeve šalju već nekoliko godina, a stanovnici do najbliže stanice pješače kilometrima.

– ZET navodi kako nema uvjeta za uvođenje linije. No, mi ćemo na uvođenju i dalje inzistirati – kaže Dinko Suton, predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - istok. Stala je i gradnja trgovačkog centra Kaufland na slobodnoj površini u Sloboštini, nakon što je gradonačelnik obišao gradilište koje su investitori ogradili, a pristupna cesta puštena je u promet.

– Dobili smo dopis iz Grada Zagreba da bi, prema njihovim informacijama, gradnja trebala početi sukladno građevinskoj dozvoli – kaže Suton.

Izrađuje se i projektna dokumentacija za rekonstrukciju raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve.

– U 2015. nisu osigurana sredstva za rekonstrukciju raskrižja, a vertikalna i horizontalna signalizacija obilježena je sukladno trenutačnoj situaciji na lokaciji. Nakon rekonstrukcije raskrižja Avenija V. Holjevca-Nežićeva-Horvatova postavit će se nova signalizacija – kaže Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju.

Derutan i "Kineski zid"

Planom nabave za 2015. predviđena je i sanacija platoa u Ulici sv. Mateja 119, iako natječaj još nije raspisan. Iz Ureda za izgradnju obećali su obići i derutan plato zgrade Kineski zid u Ulici B. Magovca 153, iako iz GČ kažu da za očevid ne znaju, premda su ih trebali zvati u obilazak.

Komentara 2

SP
spoljar73
21:07 04.09.2015.

( Planom nabave za 2015. predviđena je i sanacija platoa u Ulici sv. Mateja 119, iako natječaj još nije raspisan. ) Nadam se, da će se ostvariti obećanja gradske uprave, dana u gornjoj rečenici. Zahvaljujem se autorici ovog članka, poštovanojtovanoj Balija Petri na praćenju tema sa Kvartovske tribine u gradsoj četvrti Novom Zagreb - istok, održanoj 27.5.2015. i traženju novih informacija od gradske uprave o izvršavanju danih obećanja građanima.

LI
lipa75
06:27 03.09.2015.

Neistina je da nema uvjeta. Ako kroz naselje može prometovati ZET-ov školski autobus prema školi u Dugavama, nema razloga da prema gradu ne prometuje isti takav, ili još manji autobus kakve je ZET nedavno nabavio. Autobus kroz Jakuševec je još jedno Bandićevo lažno obećanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije