Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugašena fašnička republika

Nigdi na svijetu ni fašnika kao u Samoboru

Fašnik u Samoboru
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/14
04.03.2014.
u 23:48

Spaljivanjem Princa završen je 188. samoborski fašnik na kojem nije nedostajalo mašte, a zvijezda večeri bio je Linić

Samoborske ulice po 188. put u svojoj povijesti pokazale su se preuskim da prihvate sve posjetitelje koji su željeli vidjeti završetak još jednog fašnika, kako kažu domaćini’ kakvog nigdi ni’. A on je kako to već nalaže tradicija završio tragično, spaljivanjem Princa Fašnik i gašenjem njegove šaljive Slobodne fašničke republike.

Zadnjeg dana slavlja bilo je očekivano i najbolje jer gotovo da i nije bilo osoba bez maske. Pod maskom je stigao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić došavši u goste samoborskom kolegi Kreši Beljaku kako bi mu dao par savjeta o upravljanju gradom nakon dvotjedne pauze. No, nagradu za najbolju pojedinačnu i grupnu masku ipak su odnijeli najbolji od najboljih. Slučajno ili ne, obje maske povezuje šala na račun ministra financija Slavka Linića. Tako je za najbolju grupnu masku proglašeno ‘Staro Linićko pivo’, a za najbolju pojedinačnu masku ‘2Cellos’, odnosno Magdalena i Zdenko. Oni su se oponašajući poznati dvojac na violončelu požalili na Linića zbog sve težeg života.

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

(Foto: Goran Jakus/PIXSELL)

- I pitaj Slavka, ćelava, glatka, kako platit režije - samo je jedan od stihova fašničkog para na violončelu koji je oduševio publiku. Ni ostali Samoborci i gosti nisu puno zaostajali za maštovitim maskama pa su mnogi da bi bili što izvorniji svojim maskama dovukli i ovce.

>> Na maškarama u Šibeniku spaljen 'Željko Jovanović'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije