Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trg petra svačića

'Dječak koji piški' na restauraciji jer su mu začepili mlaznicu

dječak koji piški
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
19.08.2014.
u 21:20

Dječak koji piški je nestao. Naime, u parku na Trgu Petra Svačića na postolju više ne stoji kipić, koji je poznat kao fontana - dječak koji piški...

Skulptura Antuna Augustinčića “Dječak”, poznatiji i kao “dječak koji piša” nije ukraden niti odveden, kao što su pretpostavili Zagrepčani koji su primijetili da je nestao sa Svačićeva trga, na restauraciju. Nalazi se u Gradsko stambeno-komunalnom gospodarstvu (GSKG) te čeka popravak mlaznice.

Na svoju bi se poziciju, na koju je postavljen 1957., trebao vratiti do kraja tjedna.

- Prilikom redovnog održavanja, naši su radnici primijetili začepljenje mlaznice, a popravak nije bio moguć na licu mjesta, već su dječaka morali dopremiti u našu radionicu - objasnio je Mladen Deličković iz GSKG-a te dodao kako se vjerojatno radi o nestašluku nekog djeteta, koje je u mlaznicu skulpture uguralo tvar koja sprečava protok vode.

Kako je rekao Deličković, skulpturi će se ugraditi nova mlaznica te će se vratiti na trg.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

>>Pljačka banke: Sve se odvilo jako brzo, vidjeli smo mu samo oči

Komentara 14

MO
motherofthree
09:42 20.08.2014.

Evo baš javili na Radio Sljemenu, deponiran je u GSKG radi popravka instalacije. Dakle nitko ga nije drpil :) Novinar je mogel doradit posel umjesto da traži senzacije tamo gdje ih nema.

TR
trnjanac
23:25 19.08.2014.

pred 60 godina sam se igrao kod malog piseka

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
02:23 20.08.2014.

"trnjanac", mi mora da smo isto ili priblizno godiste (ja sam 48-mo) jer sam i ja u to vrijeme provodio dosta vremena na ljuljackama i u pjesku sa frendovima iz Glogovnicke, Lonjske i Ilovske...:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije