Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bandić o požaru

'Kako furda prešanih auta može gorjeti pored 50-60 ljudi?'

Bandić u Ciosu
Foto: Facebook
1/3
16.04.2014.
u 12:03

Zagrebački gradonačelnik smatra da je požar u C.I.O.S.-u bio velik test za sve institucije, da se vidi kako treba djelovati i koordinirati u takvim situacijama. Drži da trebamo više raditi na sprečavanju sličnih akcidenata

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić bio je u obilasku opožarenoga pogona C.I.O.S.-a na Jankomiru i uvjerio se još jučer da je ondje stanje zabrinjavajuće, no da je pod kontrolom.

Požar je jutros potpuno ugašen, što je i potvrda uspješnoga rada i zalaganja svih vatrogasaca, koje je i Bandić pohvalio, iako ih je kod izbijanja požara prozivao.

No, dva dana nakon incidenta gradonačelnik će reći da je to zapravo bio i "test za sve institucije, od ministarstava do vatrogasaca i komunalnih tvrtki, da provjerimo kako odgovoriti na akcident".
– Nema idealnog, ali mogu biti zadovoljan, jer je požar za 14-15 sati lokaliziran, bila je dobra koordinacija gradskih i državnih službi – kazao je Bandić na Radio Sljemenu.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Istaknuo je kako se i u ovom slučaju pokazalo opravdanim ulagati u opremanje i ljudstvo u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zagreb, koja je sa 500 pripadnika najopremljenija u Hrvatskoj.

Tek se treba istražiti uzrok požara koji je "proždro" veliku količinu plastičnog i metalnog otpada, mahom sprešanih automobila za reciklažu, pa se Bandić pita kako se to moglo dogoditi.

– I meni je nepojmljivo kako može "furda" prešanih automobila gorjeti pored 50-60 ljudi u krugu, no to ja tako kao laik gledam. Dogodilo se što se dogodilo, bilo bi bolje da nije. Preventiva i organizacija preventive suštinski je posao koji treba odraditi, a na tom dijelu svi zatajimo – priznao je gradonačelnik Zagreba smatrajući da iz toga svi trebamo izvući pouku.

>>Tko je kriv za požar? Čelnik C.I.O.S-a sumnja u podmetanje?

Komentara 12

PK
puši kurac
12:55 16.04.2014.

još da imamo gradonačelnika koji priča hrvatski i o sebi ne govori u trećem licu...

2X
2Xgeneral
13:43 16.04.2014.

Meni se čini da je to bila vježba za veče događaje???

Avatar tajar
tajar
14:37 16.04.2014.

Koja je uloga Kalinića u cijeloj priči? Na slici izgleda kao da razmišlja jeli požar "zapalio Bernardić ili Milanović".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije