Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključ u bravi

Nema više Green Golda i sushija

26.02.2017., Zagreb - Oprostajna zabava povodom zatvaranja Green Gold kluba.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/5
27.02.2017.
u 16:23

Razlog zbog kojeg su ključ u bravu stavili poznati klub i lanac sushi restorana Binimoto je, kažu vlasnici, zasićenje konceptom i činjenica da su ih "pojeli" porezi

U istom vikendu u Zagrebu su se svoja vrata za posjetitelje zatvorila tri restorana i klub. Riječ je o zagrebačkom sushi lancu Binimoto i klubu Green Gold, čiji vlasnici ističu da se zatvaraju zbog nekih novih poslovnih ideja koje namjeravaju realizirati, ali i visokih poreza i davanja.

“Vidimo se nakon ljeta”

– Ovu odluku nismo donijeli “navrat-nanos”. Planiramo to već tri mjeseca jer je došlo do zasićenja prostora i svega – kazali su iz Green Golda. Odlazak su u subotu najavili na Facebooku, kada su se od gostiju i oprostili na velikom partyju. Ključ u bravu stavili su jučer.

Jednom od najpoznatijih klubova u kojem su se Zagrepčani zabavljali prethodnih pet godina, kažu, nije pomogla niti zabrana pušenja u zatvorenim ugostiteljskim objektima i kafićima.

“Ovo nije zbogom, nego doviđenja. Vidimo se, možda u nekom novom prostoru, s nekim novim idejama i vizijama”, napisali su na Facebooku, a vlasnik je otkrio da će u novom klubu Zagrepčani moći uživati nakon ljeta. Zasad ne otkriva njegovu lokaciju, ali vjeruje da će mu poslovanje na novoj lokaciji lakše ići. Ali zato su poznate lokacije novih restorana azijske hrane koje će otvoriti vlasnici “friško” zatvorenog Binimota.

Posvetit će se Timeu

– Lokali u Teslinoj i Radničkoj funkcionirat će za mjesec-dva, a za Bukovačku cestu nisam sigurna. Zasad ne mogu govoriti o konceptu, ali mogu reći da će lokali ići u konceptu restorana Time, ali će biti prilagođeni široj publici – kazala je Lana Klingor Mihić, voditeljica odnosa s javnošću Binimota.

Osim sushija, sada će nuditi i druge okuse Azije. Vlasnici su tako odlučili proširiti i modificirati poslovanje svog renomiranog restorana Time, a planiraju zadržati i sve zaposlenike koji su do petka radili u sushi franšizama.

– Jedan od glavnih, ali ne i isključujući razlog je svakako odluka Ministarstva financija o podizanju PDV-a, što se odrazilo na poslovanje svih ugostitelja. Osim toga, Binimoto je procvat imao 2014., ali se u međuvremenu dogodila ekspanzija sushi restorana i tržište se razvodnilo – iskrena je Klingor Mihić. Dodaje i da vlasnicima “take-out sushi”, odnosno sirova riba za van, više nije izazov. Premda će ih pitanje poreza mučiti i na novoj lokaciji, Klingor Mihić tvrdi da će Time to lakše podnijeti jer troškovi nisu isti kada se priprema samo sushi ili kada su u kombinaciji i druga, potencijalno jeftinija jela.

Komentara 1

ŠK
Škarpina
18:04 27.02.2017.

Pojela vas je losa ponuda.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije