Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u oš vukomerec najmasovnije natjecanje

Natječu se iz geografije, a poslije istražuju kvart

25.02.2015., Zagreb -  U OS Vukomerec odrzano je najmasovnije zupanijsko natjecanje ucenika osnovnih skola u geografiji. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Pukavec/PIXSELL
1/3
26.02.2015.
u 13:30

Plasman nije toliko važan, kaže ravnatelj škole Zdravko Dominik, bitno je da učenici imaju volju za učenje

Žamor čak 383 učenika u Osnovnoj školi Vukomerec jučer ujutro prekinuli su učitelji čim su počeli prozivati đake i polako ih smještati u učionice u kojima su pisali ispit iz geografije.

Cilj je državno natjecanje

Sve što su učenici 105 zagrebačkih škola, koji su se okupili na najmasovnijem županijskom natjecanju iz tog predmeta, dotad ponavljali i međusobno raspravljali, točno u 10 sati imali su priliku staviti na papir, a najbolji osvojiti plasman na državno natjecanje. – Prošle godine uspio sam otići na državno, a tamo idu zaista samo najbolji. Bio sam sretan jer geografija mi je omiljeni predmet i uživam učeći je. Nadam se da ću i ove godine ostvariti neko odlično mjesto – rekao je Pavel Zrnić iz Osnovne škole Frana Galovića.

Njegovi kolege, ali i, kako su rekli sami učenici, konkurencija, već drugu godinu dolaze na natjecanje u OŠ Vukomerec, a posebno im se sviđa što škola nije smještena u, kako kažu, uobičajenom dijelu grada. – Prije nas domaćin natjecanja iz geografije bila je škola na Vrbanima. Oni su odustali od organizacije pa smo prošle godine mi to preuzeli. Školarci vole doći kod nas jer mnogima je ovo poput izleta. Učenici s Malešnice, primjerice, nikad prije nisu ni bili u ovom dijelu grada pa nakon testa još malo ostaju istraživati taj dio Zagreba – objasnio je ravnatelj OŠ Vukomerec, i sam profesor upravo geografije, Zdravko Dominik.

Sklapaju prijateljstva

Njegovi učenici prošle su godine ostvarili, kaže ravnatelj, solidne rezultate, odnosno bili su negdje na sredini ljestvice svih sudionika. – Sve ovisi koliko se tko potrudi. Ali plasman nije ni toliko važan, bitno je da učenici imaju volju za učenje i natjecanje – rekao je Zdravko Dominik, a s njim se složila i profesorica Dubravka Latinčić iz Osnovne škole Jelkovec.

Kako kaže Latinčić, učenici se druže, što je, zapravo, najvažnije, a uglavnom na natjecanjima raspravljaju upravo o predmetu iz kojeg pišu test. – Izmjenjuju međusobna iskustva, što je njima i najzanimljivije, a redovito steknu i prijatelje iz ostalih škola, čak i daleko od svojih kvartova – rekla je profesorica.

>>Znanjem se ucrtali na mapu najboljih geografa u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije