Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ilegalno pod mostom

'Naš čuvar Bandić neće dati da nas potjeraju! Tražimo ostanak sajma'

30.07.2014., Zagreb - Ispod mosta Mladosti svake srijede i nedelje odrzava se ilegalni sajam na kojem prodavaci prodaju rabljene stvari.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
31.07.2014.
u 13:00

Ispod mosta Mladosti svake srijede i nedjelje građano bespravno trguju, uprava sajma na Hreliću apelira na Grad da im se to zabrani

Svake srijede i nedjelje u vrijeme održavanja sajma na Hreliću Zagrepčani ilegalno trguju i ispod mosta Mladosti te uz Savski nasip.

Prodaju da zarade za život

I dok iz tvrtke Sajam automobila koja rukovodi sajmištem na Hreliću apeliraju na gradske službe da se ilegalcima stane na kraj, građani koji trguju i kupuju potpisuju peticiju za ostanak.

– Dok je nama našeg Bandića, i mi ćemo ovdje moći prodavati i zaraditi koju kunu. On je naš čuvar i neće dati da se sirotinja potjera – kazao je Vlado Bedeković koji dolazi iz obližnjeg Jakuševca svake srijede i nedjelje i pokušava nešto prodati. Živi od mirovine manje od dvije tisuće kuna pa mu svaka dodatna kuna znači.

– Išli bismo mi na Hrelić, nije problem daljina, već ondje treba platiti i ulaz za automobil i stol pa se, ako se što i zaradi, pojedu troškovi – požalio se Bedeković. A na ilegalnom sajmu prodaje se sve i svašta, od starih i vrijednih fotoaparata koji se mogu kupiti već za 60 kuna do odjeće po 10 kuna.

– Dođem srijedom i nedjeljom na ovaj sajam ili odem na Britanac, a prodajem stare stvari koje dajem u bescjenje da zaradim barem nešto – kazao je prodavač Vlado.

Svoju rabljenu robu, kad god stignu, dođu ispod mosta prodavati i sestre Antonela i Donatella. – Govorilo se da nas žele maknuti pa smo nedavno svi potpisali peticiju. Nadamo se da do toga neće doći jer ovdje ipak zaradimo za kavu – kazale su sestre.

Iz komunalnog redarstva, nadležnog za sankcioniranje trgovanja izvan sajmišta i na drugim lokacijama u gradu, kazali su kako su ondje često, no da je naviku ljudi teško iskorijeniti.

– Svjesni smo problema, no pokušavamo ga držati pod nadzorom i zasad izbjegavao oštre sankcije – kratko su kazali komunalci, koji takvim trgovcima mogu naplatiti kaznu od tisuću do dvije tisuće kuna.

Čemu sajamski prostor?

Šef Sajma automobila Miroslav Filipčić objasnio je kako njihov cilj nije natjerati prodavače da kod njih zakupe prostor jer je na Hreliću cijena simboličnih 10 kuna, već da im je cilj da se ukloni ružna slika i kaos koji nastaje.

– Tijekom prodaje gotovo je nemoguće proći ispod mosta automobilom zbog parkiranih vozila, a ništa bolje nije ni na nogostupu jer ih trgovci prekriju svojom robom – kazao je Filipčić.

Komentara 7

KO
kontrasvegaisvakoga
13:38 31.07.2014.

baš dirljivo kako se šef sajma brine o komunalnoj slici grada...aj ostavi sirotinju na miru.

PF
Peregrine Falcon
14:26 31.07.2014.

Sajam nije na Hreliću. Hrelić je iza Dugava (tamo je prije više od četrdeset godina bio sajam) nego u pokraj Jakuševca, na samom rubu tog naselja a malo dalje je i Bandićeva ili Jakuševečka gora (ona gomila smeća, spomenik Bandićevom metenju problema pod tepih i prikaz njegovog načina rada na svom poljima).

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:32 31.07.2014.

Treba zabraniti prodaju i ispod Mosta mladosti i na na nasipu i na Jakuševcu. Neka idu prodavati na Jelačić plac. Tamo bi im bolje išla prodaja a i neka turisti vide svu raskoš izvan pansionske ponude. Naravno, i neka vrše nuždu gdje stignu kako to već rade ispod Mosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije