Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi restoran u ZOO-u

Narančaste oči gledaju sa svih strana, a jede se Babaloočak

restoran
ZG ZOO
14.01.2017.
u 13:30

Na dvije etaže nudit će se tradicionalna, ali i internacionalna jela

Na dvije će etaže odjednom moći primiti 250 gladnih Zagrepčana. Čim počne proljeće, roditelji će svoju kavu, a djeca sokove piti na jednoj od tri vanjske terase, a zažele li se dobrog pogleda, moći će se popeti na vidikovac. Energiju će “napuniti” u odmorištu, a ni u toaletima neće se stvarati gužva jer novi restoran u Zoološkom vrtu, koji se otvara danas, specifičan će biti i po broju WC-a, odnosno oni za žene bit će u velikoj brojčanoj prednosti.

Internacionalna kuhinja

Predjela, glavna jela i deserti posjetiteljima ZOO-a bit će dostupni svakog dana od 9 do 15 sati, a ono što se neće spremati gotovo pa i ne postoji.

– U samoj srži naše ponude do izražaja dolaze jela iz cijelog svijeta te suvremena kuhinja. Izabrali vi meso, ribu ili vegetarijansko jelo, nećete pogriješiti – samouvjereno poručuju u novom restoranu koji će voditi Adria grupa, a čiji je interijer rađen kako bi se svidio prvenstveno najmlađim Zagrepčanima. Šareni jastuci, ručak osmišljen baš za njih, ali i simpatične narančaste oči koje ih gledaju sa svih prozora, sigurni su u restoranu, djeci će se svidjeti. Baš kao i priča o stvorenju s narančastim očima koje je jedne hladne večeri, kad se restoran gradio, zalutalo u maksimirsku šumu i toliko se udomaćilo da je odlučilo ostati. Upravo po njemu restoran je na kraju i dobio ime.

Babaloo nam je otkrio što najradije jede i pomogao nam kreirati meni. Tako smo i obrok za naše najmlađe goste nazvali Babaloonch ili Babaloočak – objasnio je danas na otvorenju restorana Goran Kliškić iz Adria grupe te dodao kako će uz Babaloočak djeca dobiti poklon iznenađenja, odnosno krinku određene životinje, kako bi i sami postali dio zoološke ekipe. 

Kako Babaloo izgleda, još se ne zna, ali što bi on mogao biti, odgonetavat će svakog dana mali Zagrepčani u restoranu smještenom pokraj bazena za morske lavove. Što se tiče same ponude jela, na tjednoj bazi mijenjat će se linijska ponuda, gdje će se ručak moći pojesti za četrdesetak kuna, a oni koji žele isprobati nešto novo, iskušat će Jamesovu ponudu, točnije menije šefa kuhinje koji je iz Teksasa.

- Otvorenjem restorana stavili smo "točku na i" prve faze modernizacije Zoološkog vrta, koja je počela 2014. godine, a stajala gotovo 38 milijuna kuna - rekao je ravnatelj ZOO-a Damir Skok. Čak 95 posto tog iznosa, podsjetimo, stiglo je iz fondova Europske unije, a ZOO je u projektu dobio novi ulaz, edukativni centar i volijeru za afričke ptice s biofiltrom. Osim toga, novu nastambu dobili su dalmatinski pelikani, a uređenjem Labuđeg otoka vrt se proširio na dodatnu površinu prvi put nakon 1930. godine.

U drugoj fazi pingvini

– Cilj je projekta bio poboljšati turističku ponudu grada, a u sklopu toga povećanje broja posjetitelja s dosadašnjih 260.000 na 350.000 godišnje te broja korisnika edukacije sa 18.000 na 24.000 godišnje – objasnili su u Zoološkom vrtu koji uskoro očekuje druga faza modernizacije, koja podrazumijeva novu nastambu za morske lavove, ali i pingvine, koji su se u zagrebačkome ZOO-u posljednji put mogli vidjeti prije 13 godina. 

Komentara 4

ŠO
Šokac1
15:58 14.01.2017.

Ako je to ona Adria grupa koja priprema jela u restoranima pojedinih zagrebačkih tvrtki, onda će to biti veliki minus u ponudi zagrebačkog ZOO-a. Naime, njihova je ponuda jela vrlo ograničena, često se ponavljaju, imaju tipični "menzaški" okus, tako daa nakon tri-četiri dana izgubite tek i želju išta više kušati. A takvi obroci od HRK 40,-, po to je definitivno preskupo za ono što se nudi ! Čisti promašaj ZOO-a. Šteta.

SZ
slaven zadravec
08:47 16.01.2017.

Babaloočak? Trebate novog copywritera.

Avatar fijolica
fijolica
12:14 16.01.2017.

Internacionalna kuhinja? A zašto ne hrvatski: međunarodna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije