Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon dva mjeseca

Napokon obnova meteorološkog stupa na Zrinjevcu

Radovi na meteroloskom stupu na Zrinjevcu
Marko Lukunic/PIXSELL
08.07.2015.
u 08:30

Iz gradskog Ureda za zaštitu spomenika kulture kazali su da radovi nisu mogli početi prije jer je toliko vremena bilo potrebno da se izradi dokumentacija

Dva mjeseca od oštećenja meteorološkog stupa na Zrinjevcu napokon su počeli radovi na njegovoj sanaciji.

Dok je stup u proteklom razdoblju bio samo ograđen zbog narušene statike, radovi, poručuju iz gradskog Ureda za zaštitu spomenika kulture, nisu ni mogli početi prije jer je toliko vremena bilo potrebno da se izradi dokumentacija radi što hitnije sanacije i obnove stupa.

Stup je postavljen prije 131 godinu

Komentara 3

Avatar SMECHAR
SMECHAR
09:08 08.07.2015.

Baš mi je to drago vidjeti jer je stup jedan od ikona grada Zagreba. Tu je još od 1884 godine kada je u gradu Zagrebu obitavalo oko 30 000 duša. Treba držati do tradicije, a metropola je bogata tradicijom. Valja napomenuti da je dvadesetak godina prije osnovan i Meteorološki oservatorij na Griču.

Avatar mariozgb
mariozgb
09:03 08.07.2015.

troškovi oko 6,5 milijuna kuna ,po bandiću

DU
Deleted user
08:45 08.07.2015.

Kaj će nam meteorološki stup! Pa imamo Bandića! Ako ga zaboli zub, bu oblačno, ak ne onda bu bežal 10 km!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije