Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pristup jezeru

'Zbog naplaćivanja parkiranja na Bundeku stanovnici kvarta imat će problema'

09.08.2009. Zagreb, Hrvatska - Ulica Damira Tomljanovica Gavrana na Bundeku gdje su se potukli mladici od kojih je jedan udaren ciglom u glavu. Photo: Slavko Midzor/24sata
30.09.2014.
u 10:00

Od listopada rampa ispod Mosta slobode i uz nasip, Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb-istok ne pozdravlja moguću odluku

Plaćanje parkiranja ispod Mosta slobode te uz nasip, ali i u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana te uz južni dio Bundeka novosti su koje očekuju Zagrepčane početkom listopada.

Kako neslužbeno doznajemo, parkiranje će se početi naplaćivati 6. listopada, i to deset kuna do pola sata, a pedeset kuna dulje od pola sata parkiranja ispod mosta ili uz nasip. Za plaćanje parkiranja u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, koja je uz jezero te na njegovu južnom dijelu, još se vode pregovori između Grada i mjesnih odbora, odnosno gradske četvrti Novi Zagreb - istok.

– Mi, u načelu, uopće nismo za uvođenje naplate parkiranja na ovom dijelu. Već i sad imamo problem s premalim brojem parkirališnih mjesta, a uvede li se naplata u Gavranovoj te na južnom dijelu jezera, to će samo aute potisnuti unutar naselja i probleme stvoriti ljudima u kvartu – objasnio je predsjednik Vijeća GČ Novi Zagreb - istok Dinko Suton te dodao kako je Bundek cijelu godinu dobro posjećen, a rijetki su oni koji automobile ostavljaju s druge strane, na parkiralištu Velesajma.

Komentara 4

Avatar chrascar
chrascar
14:04 30.09.2014.

Da li je opravdana bojazan stanara Središća da će posjetitelji Bundeka parkirati u naselju? Je, opravdana je. Ali bit će tako samo prvih mjesec-dva, a onda će kao "spasonosno rješenje" uvesti naplatu u cijelo Središće, vjerojatno žutu zonu 104, kao što su to napravili u Sigetu na zamolbu, vidjevši da im parking zjapi prazan i ne zarađuje, "velikih gazda" Avenue malla. Nevjerojatno je kako isti recept prolazi nebrojeno puta!!!

MA
malaliba
23:50 30.09.2014.

Kad vidjeh u petak da postavljaju rampu poveselih se da će zabraniti pristup, jer ovo je ipak nekakva zelena površina, ali na žalost to nije tako. Naš "veliki gazda" koliko god priča da voli ovaj grad, ne brine o zelenim površinama, i uništava ih gdje god stigne, nek si malo pogleda kak se to radi u Europi! Ako je Bundek park za odmor, rekreaciju i šetnju pasa onda tu auti nemaju kaj tražiti!

Avatar comandante
comandante
10:21 30.09.2014.

Zašto se tako skupo naplaćuje divlji, neuredjeni parking ispod mosta??? I ja nebi dozvolio parking na samom Bundeku ali ispod mosta....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije