Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK

Nakon ostavke i bolovanja, Krmpotić-Kos ponovo u KIC-u

KIC
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
21.05.2014.
u 13:00

Iako tvrdi da nije sudjelovao u njenom kadroviranju, Ivicu Lovrića demantira izjava ravnatelja Koncertne direkcije

Nakon što je u prosincu dala ostavku na mjesto ravnateljice Kulturno-informativnog centra jer je otkriveno njezino iživljavanje nad stažisticom Marijom Borovičkić koja je radila osam mjeseci besplatno ne ostvarivši pravo na staž, a utvrđene su i brojne druge nepravilnosti u vođenju kuće, SDP-ovka Gabrijela Krmpotić-Kos ponovno radi u KIC-u i to kao urednica izdavačke djelatnosti. Zanimljivo je da dosad nije uredila ni jednu publikaciju, a svojim je nesuvislim izdavačkim pothvatom ugasila jednu od edicija KIC-a. Unatoč tomu, ova bizarna situacija traje od siječnja, a Krmpotić-Kos većinu vremena provela je na bolovanju. Zbog čega je ponovno završila u ustanovi u kojoj je sama dala ostavku, pokušali smo doznati u mjerodavnome Gradskom uredu za kulturu i obrazovanje gdje tvrde da s njezinim povratkom nemaju ništa.

“O radnom mjestu bivše ravnateljice ovaj ured nema nikakve informacije i upućujemo vas da odgovor uputite njoj samoj. Nemamo zadaću posredovanja prilikom zapošljavanja”, stoji u odgovoru kojeg potpisuje pročelnik Ivica Lovrić. Njega međutim, demantira pismo Radničkog vijeća Koncertne direkcije u kojoj je Krmpotić-Kos provela desetak godina. Na spomen njezina eventualnog povratka u Direkciju, zaposlenici su se jednoglasno usprotivili zajedničkim pismom jer Krmpotić-Kos “stvara nezdravu radnu atmosferu i krši pravila poslovne etike”. – Radničko vijeće izrazito se protivilo mogućem povratku dotične gospođe na posao te je potpisani dokument uputilo pročelniku gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, gospodinu Lovriću. Stojimo i dalje iza svih navoda – rekao je ravnatelj Koncertne direkcije Josip Nalis. Još u prosincu portal Zagrebancija objavio je informaciju kako se novo radno mjesto za Krmpotić-Kos tražilo i po Centrima za kulturu, no čini se bezuspješno.

O povratku Krmpotić Kos ravnatelj KIC-a Emil Matešić nije želio previše govoriti: – Kao novi ravnatelj trenutno nemam komentara – rekao je. Gabrijela Krmpotić-Kos diplomirala je na Muzičkoj akademiji te magistrirala kulturni menadžment u Salzburgu. Dragovoljka je Domovinskog rata, a prije SDP-a bila je članica HSP-a.

>>Ravnateljica otkazuje izložbe, a od Grada traži novac za nove https://www.vecernji.hr/hrvatska/ravnateljica-otkazuje-izlozbe-a-od-grada-trazi-novac-za-nove-626945

>>Umjesto stažiranja, bez plaće radila osam mjeseci pa je otjerali https://www.vecernji.hr/zg-vijesti/umjesto-staziranja-bez-place-radila-osam-mjeseci-pa-je-otjerali-622453

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije