Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sopot

Nakon dojave o bombi pojurili po djecu u vrtić

27.02.2015., Zagreb - U Sopotu je, u blizini djecjeg vrtica Sopot u Ostrogovicevoj ulici, nadjena eksplozivna naprava.  Dojava o bombi stigla je oko13 sati, nakon cega su pirotehnicari izasli na teren i bombu izuzeli, te time rijesili opasnost. Bomba je b
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
28.02.2015.
u 14:30


Policija je izašla na teren na poziv građana, a bomba je ubrzo uklonjena.

Vijest o bombi usred Sopota uznemirila je jučer stanovnike tog obiteljskog kvarta.

Tik uz dječji vrtić, parkić, igralište i šetnicu policija i pirotehničari oko 13.30 sati ogradili su policijskom vrpcom površinu gdje je iskopana eksplozivna naprava.

"Baš tamo šećem pse"

Vijest je najviše uznemirila zabrinute roditelje koji su u strahu dolazili ranije po djecu u vrtić.

– Kći me nazvala s posla da odem što prije po unuka u vrtić jer je u medijima pročitala vijest o bombi – rekao je Miroslav Uzelac, djed maloga Marina.

Ipak, Mirela Marjanac, ravnateljica vrtića Sopot poručila je da su paniku izazvali prije svega medijski napisi te da stvarne opasnosti nije bilo.

– Mediji su pisali da je bomba bila na ogradi vrtića, pa čak i da su je našli djeca i tete iz vrtića, no to nije istina. Mi smo za bombu saznali tek kad je policija stigla, pitali smo trebamo li nešto posebno učiniti, no to nije bilo potrebno, pa smo nastavili s radom – objasnila je Marjanac te dodala da je bomba nađena 50-ak metara od vrtića i to sa stražnje strane zgrade kamo djeca ne izlaze i nema prozora.

Ipak, i drugi građani koje smo poslijepodne zatekli u šetnji kvartom izrazili su zabrinutost. Među njima je i student Nino Stančić Vidrač iz Sopota koji svaki dan šeće svoja dva zlatna retrivera točno uz mjesto gdje je bomba pronađena.

– Nije mi bilo svejedno kad sam čuo što je bilo, psi svaki dan šeću baš po tom grmlju, moglo im se nešto dogoditi. Samo se nadam da je to neka zaostala bomba i da nije riječ o tome da ju je netko podmetnuo ovdje – rekao je Nino Stančić Vidrač.

Slijedi očevid

No, policija je poručila da nema razloga za brigu te da je bomba uklonjena vrlo brzo nakon poziva građana i izlaska na teren.

– Pirotehničari tek očevidom moraju utvrditi o kakvoj je bombi riječ, no znamo da je već dugo zakopana na tom mjestu – poručili su iz policije.

Ipak, policajci su još neko vrijeme iz opreza kružili kvartom zbog čega su se mnogi građani koji za bombu nisu čuli pitali o čemu se radi.

Komentara 2

FP
Fpetrz
07:07 01.03.2015.

treba zvat Pupovca on vjerovatno zna sve o tom

Avatar johnny_bravo
johnny_bravo
08:07 01.03.2015.

Za ovu paniku su krivi iz 24 sata jer su plasirali neprovjerenu informaciju, umjesto da su prvo pitali PUZ-ovce koji su imali relevantne činjenice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije